Βέρνερ Φάιμαν: Ποιος είναι ο νέος φίλος του Αλέξη Τσίπρα

Βέρνερ Φάιμαν: Ποιος είναι ο νέος φίλος του Αλέξη Τσίπρα

ImageHandler-1.ashx

Ο ηγέτης της Αυστρίας, που εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά και την αισιοδοξία του για συμφωνία με τους εταίρους, είναι Καγκελάριος της Αυστρίας, από το Δεκέμβριο του 2008

Πενήντα πέντε Μαΐων, λατρεύει τη φύση, τις δύο κόρες του αλλά και την δεύτερη σύζυγό του, με την οποία γεύεται τις απολαύσεις της ζωής, όπως ο ίδιος επισημαίνει. Ο νέος φίλος του Αλέξη Τσίπρα και Καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, είναι αυτό που λέμε πολιτικός με τα όλα του.

Αναρριχήθηκε με ευκολία στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, φθάνοντας έως το ανώτατο αξίωμα της πατρίδας του χωρίς πολύ κόπο, αφού είχε όλα τα προσόντα για την Καγκελαρία.

Η δεύτερη σύζυγός του είναι η «κρυφή» μέντοράς του: παίζει το ρόλο του άτυπου συμβούλου του Βέρνερ Φάιμαν. Η εντεκάχρονη Φλόρα είναι ο καρπός του έρωτα του ζευγαριού. Όμως, ο Φάιμαν έχει αποκτήσει και μία άλλη κόρη από τον πρώτο του γάμο, την Μαρτίνα (έχει το ίδιο όνομα με την δεύτερη σύζυγό του). Τον ελεύθερο χρόνο, του αρέσει να κάνει περιπάτους στη φύση, αλλά και να απολαμβάνει γαλήνιες στιγμές με την οικογένειά του.

Με την δεύτερη σύζυγό του έχουν πολλά κοινά. Η Μαρτίνα Λούντβιχ Φάιμαν είναι μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας, αλλά και ο άνθρωπος που τον γνωρίζει αρκετά καλά. Ξέρει τις αδυναμίες του και τα «θέλω του». Μάλιστα, όταν η πρώτη του σχέση έπνεε τα λοίσθια, η Μαρτίνα ήταν εκεί για να του δώσει κουράγιο.

aust1

Ο Φάιμαν, Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας (SPÖ), γεννήθηκε στη Βιέννη τον Μάιο του 1960. Τον Ιανουάριο του 2007 ανέλαβε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Νέας Τεχνολογίας, στην Κυβέρνηση του Άλφρεντ Γκουζενμπάουερ, και ένα χρόνο αργότερα, αντικατέστησε τον τελευταίο στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Έχοντας λάβει το χρίσμα για να διεκδικήσει την Καγκελαρία στις 28 Σεπτεμβρίου του 2008, το κόμμα του επικράτησε με μικρή πλειοψηφία.

aust2

 

Ο Φάιμαν έλαβε εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ στις 8 Οκτωβρίου του 2008, και ορκίστηκε δύο μήνες αργότερα. Όσοι τον γνωρίζουν καλά, ισχυρίζονται ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο καλοσυνάτο και πρόθυμο που δεν διστάζει να λάβει πρωτοβουλίες εκεί που πρέπει. Ο Φάιμαν ήταν αυτός που προσκάλεσε στη Βιέννη τον Έλληνα Πρωθυπουργό, για να έχει μαζί του συνομιλίες, δηλώνοντας πως, “θα πρέπει να γλιτώσουμε την Ελλάδα, και την Ευρώπη από ένα Grexit”.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», επέδειξε τη διπλωματική του μαεστρία απαντώντας σε ερώτηση – παγίδα.

“Είναι λογικό από τη μια να μιλάτε για Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη, και από την άλλη να μην θέλετε να βοηθήσετε τους Έλληνες με μια διαγραφή χρέους”; τον ρώτησε ο δημοσιογράφος ,και εκείνος απάντησε χωρίς σκέψη.

“Στο πλαίσιο της βοήθειας προς την Ελλάδα”, δήλωσε ο Αυστριακός Καγκελάριος, «η Αυστρία διέθεσε μεταξύ οκτώ και εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ, σε δάνεια και εγγυήσεις. Όμως, δεν υποστηρίζω το να χαριστούν χρήματα στους Έλληνες. Ποιος θα τα πληρώσει; Υποστηρίζω, ωστόσο, διαπραγματεύσεις για τεχνικούς δανειακούς όρους, ώστε η χώρα να έχει μελλοντικά περισσότερα περιθώρια για να εξέλθει από την κρίση”.

NO COMMENTS

Leave a Reply