Βέρνερ Φάιμαν : “Δώστε στους Ελληνες μια έντιμη ευκαιρία”

Βέρνερ Φάιμαν : “Δώστε στους Ελληνες μια έντιμη ευκαιρία”

newego_LARGE_t_1101_54334163_type12128

“Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, και στους Ελληνες πρέπει να δοθεί μια έντιμη ευκαιρία, και αυτό το έχει επισημάνει ο Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν”, τονίζει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ηγούμενου του Κυβερνητικού συνασπισμού στην Αυστρία – με το συντηρητικό Λαικό Κόμμα – Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Αντρέας Σίντερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

‘Ηδη την περασμένη Πέμπτη, προσερχόμενος στη σύνοδο του Ευρωπαικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Αυστριακός Καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, είχε ζητήσει από την Ευρωπαική Ένωση να είναι πρόθυμη για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, η οποία χρειάζεται, όπως είχε πει, «μια έντιμη, καλή ευκαιρία».

Όπως είχε επισημάνει ο Καγκελάριος, “πρέπει να γίνει και με την Ελλάδα αυτό που είχε γίνει με την Ισπανία, όταν η Μαδρίτη χρειαζόταν χρήματα για τις τράπεζες της, αλλά δεν ήθελε να μπει σε πρόγραμμα και τότε, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, κατέστη δυνατό να βρεθεί από κοινού μια λύση”.
Ο κ. Φάιμαν είχε διαμηνύσει για άλλη μια φορά ότι, “οι Ελληνες πολίτες αποφάσισαν ποιος θα τους εκπροσωπεί, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει απέναντι στην τωρινή Ελληνική Κυβέρνηση, μια εξίσου έντιμη στάση, όπως προς όλες τις άλλες Κυβερνήσεις».

Στη σημερινή του συνέντευξη ο Αντρέας Σίντερ, τονίζει πως είναι σωστό και αναγκαίο να επισημαίνονται οι κίνδυνοι στην πορεία της Ευρώπης από την πολιτική της λιτότητας, η οποία εκπροσωπείται σήμερα υπερβολικά έντονα από τη Γερμανία και πρέπει να διορθωθεί. Και το ζήτημα είναι ποια πρέπει να είναι η στάση απέναντι στην Ελλάδα, καθώς, “οι Ελληνες χρειάζονται περισσότερο αέρα, για να μπορούν να αναπνεύσουν, για να είναι σε θέση να υλοποιήσουν μια πολιτική, κοινωνικά συμβατή και που θα ενισχύει την ανάπτυξη”.

Ο ίδιος, απορρίπτοντας την κριτική που ασκείται από το Λαϊκό Κόμμα στον Καγκελάριο, για την προσέγγιση του με την Ελλάδα, «παρακάμπτοντας με τον τρόπο αυτό, τους υπόλοιπους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ενωση» τονίζει ότι, ήταν σίγουρα σωστό ο κ. Φάιμαν να συναντήσει (ΣΣ την περασμένη Δευτέρα στη Βιέννη) τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και να συνομιλήσει μαζί του.

Ο Αντρέας Σίντερ επισημαίνει ότι, η πολιτική λιτότητας «της μάρκας Μέρκελ», από την οποία πλήττεται ολόκληρος ο Ευρωπαϊκός χώρος, απειλεί την οικονομική ανάπτυξη, ενώ αντίθετα οι ΗΠΑ, όπου γίνονται επενδύσεις, έχουν μια υψηλή οικονομική ανάπτυξη.

Μόνον εξοικονομήσεις και περικοπές σε όλους τους τομείς, δεν μπορούν να λειτουργήσουν, το μόνο που κάνουν είναι, να απειλούν την ανάπτυξη γι αυτό και είναι αναγκαίες οι επενδύσεις και οι ελαφρύνσεις, προσθέτει ο επικεφαλής της ΚΟ των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών.

NO COMMENTS

Leave a Reply