Ποροσένκο: Ο Νεμτσόφ θα παρουσίαζε αποδείξεις για εμπλοκή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ποροσένκο: Ο Νεμτσόφ θα παρουσίαζε αποδείξεις για εμπλοκή της Ρωσίας στην Ουκρανία

4B54373E92DB9A8358304F24B9C08AC2

O Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, υποστήριξε σήμερα Σάββατο ότι, ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ δολοφονήθηκε, επειδή σχεδίαζε να δώσει στη δημοσιότητα, αποδείξεις της εμπλοκής της Ρωσίας στη σύρραξη, στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ποροσένκο απέτινε φόρο τιμής στον Νεμτσόφ, που δολοφονήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, και δήλωσε ότι, ο σφοδρός επικριτής του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, του είχε πει πριν από δύο εβδομάδες ότι, διέθετε αποδείξεις για το ρόλο της Ρωσίας στην Ουκρανική Κρίση, και ότι, σκόπευε να τις δημοσιοποιήσει.

“Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι, θα δημοσιοποιούσε πειστικές αποδείξεις της εμπλοκής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανίας. Κάποιος φοβόταν πολύ ότι, θα το έκανε, και τον σκότωσαν”, υπογράμμισε ο Ποροσένκο, σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικά δίκτυα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην πόλη Βινίτσια.

Περισσότεροι από 5.600 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τον περασμένο Απρίλιο στις συγκρούσεις στην Ανατολική Ουκρανία, μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών.

NO COMMENTS

Leave a Reply