Πάντοαν: Η Ευρώπη έδειξε περισσότερη εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα

Πάντοαν: Η Ευρώπη έδειξε περισσότερη εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα

AE89C86836B04115F774D625F1F18016

“Η Ευρώπη έδειξε περισσότερη εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα. Δεν το πετύχαμε εύκολα, και η Ελλάδα πρέπει να κάνει, τώρα, την καλύτερη δυνατή χρήση της εμπιστοσύνης αυτής”, δήλωσε ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικών Κάρλο Πάντοαν, μιλώντας στην εκπομπή Presa Diretta, του ιταλικού δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre.

Με αναφορά στην κοινωνική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν πρόσθεσε:
“Κατά δεύτερο λόγο, συμμερίζομαι πλήρως το κύριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα και της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι, πρέπει να ληφθεί υπόψη μια σοβαρότατη κοινωνική κρίση. Τα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας απαιτείται να ενώσουν την οικονομική προσαρμογή με την κοινωνική δικαιοσύνη. Διαφορετικά θα χάσουμε όλοι τον αγώνα”.

Σε ερώτηση, τέλος, του Ιταλού δημοσιογράφου Ρικάρντο Ιάκονα, σχετικά με το ότι, οι περιορισμοί που θέτουν οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες μπορεί να λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ, ο Ιταλός τεχνοκράτης Υπουργός Οικονομικών απάντησε:

“Η Ευρώπη πρέπει να δώσει απαντήσεις, να κατανοήσει τις δυσκολίες των κατοίκων της. Ζούμε μέσα σε έλλειμμα εμπιστοσύνης, που αφορά όλους μας. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τους Γερμανούς, όπως και το αντίθετο. Και όταν δεν εμπιστεύομαι κάποιον, ακολουθώ κατά γράμμα τους κανόνες, τις συνθήκες. Αν το κάνουμε με μηχανικό τρόπο, από τη στιγμή που οι κανόνες αυτοί επινοήθηκαν για μια διαφορετική κατάσταση, παράγεται ένας φαύλος κύκλος, με νέες αρνητικές, βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις, και περισσότερη έλλειψη εμπιστοσύνης”.

“Ο κίνδυνος είναι να αποφασίσει, κάποιος, ότι η μη Ευρώπη είναι καλύτερη από την Ευρώπη, και να θελήσει να αποχωρήσει. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος που διατρέχουμε. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε την Ελληνική Κρίση, για να αυξήσουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη, θα βγούμε όλοι χαμένοι”, τόνισε.

NO COMMENTS

Leave a Reply