«Παγώνουν» 6 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης

«Παγώνουν» 6 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης

ImageHandler.ashx

“Πράσινο φως”, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης, για τη βοήθεια προς την Ελλάδα

Η οικονομική βοήθεια θα είναι μικρή, και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2020, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της EBRD

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), αποφάσισε να παρέχει μικρή οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, μέχρι το τέλος του 2020, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Suma Chakrabarti σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Η προηγούμενη Ελληνική Κυβέρνηση, υπέβαλε αίτημα στα τέλη του περασμένου έτους, για να γίνει «χώρα λειτουργίας» της EBDR, και να καταστεί επιλέξιμη, ώστε να βοηθήσει τις τράπεζες, ωστόσο, η διαδικασία τέθηκε σε αναμονή, εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκάλεσαν οι πρόσφατες Εθνικές Εκλογές.

Ωστόσο, μετά την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, που εξασφαλίσθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι μέτοχοι της EBDR – 64 κράτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων- ενέκριναν ομόφωνα την πρόταση, για να παρέχουν χρηματοδοτική διευκόλυνση στη χώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, στις 27 Φεβρουαρίου, “η βοήθεια θα μπορούσε να φτάσει τα 500-700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ανάλογο δηλαδή, με το εξαετές πλάνο που δόθηκε στην Κύπρο, την πρώτη χώρα της Ευρωζώνης, που πήρε ανάλογη βοήθεια πέρυσι”.

NO COMMENTS

Leave a Reply