Γιούνκερ: “Δεν έχουν κατανοήσει όλοι τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα”

Γιούνκερ: “Δεν έχουν κατανοήσει όλοι τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα”

gioynker_121-620x330

“Δεν είναι αποδεκτό ένας Πρωθυπουργός να πρέπει να διαπραγματεύεται μεταρρυθμίσεις με αξιωματούχους. Ο ένας είναι αιρετός, οι άλλοι δεν είναι”, τονίζει σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Πρόεδρος της Κομισιόν

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπενθύμισε ότι, το ένα τέταρτο των Ελλήνων στερείται κοινωνικής ασφάλισης και ότι ,η ανεργία είναι «στο υψηλότερο» επίπεδο.

“Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι, η κατάσταση δεν θα συνεχίσει να επιδεινώνεται στην Ελλάδα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι, δεν έχουν κατανοήσει όλοι, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη σοβαρότητα της κοινωνικής κατάστασης στην Ελλάδα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιούνκερ απέκλεισε, και πάλι, οποιαδήποτε έξοδο της Αθήνας από την Ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο σενάριο, «ανεπανόρθωτη απώλεια για τη φήμη» του Ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ, παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα, να «σεβαστεί τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές.

“Εάν η Κυβέρνηση θέλει να δαπανά περισσότερα χρήματα, πρέπει να αντισταθμίζει με την εξοικονόμηση ή πρόσθετα έσοδα”, πρόσθεσε.

Θα πρέπει, τόνισε, “μετά τον Ιούλιο να εξεταστεί, πως οι διεθνείς πιστωτές, θα πρέπει να συμπεριφέρονται σε χώρες που βρίσκονται σε κρίσιμη οικονομική κατάσταση”.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τα προγράμματα βοήθειας, δεν πρέπει να είναι κατ’ ανάγκην λιγότερο απαιτητικές, αλλά θα πρέπει να είναι «περισσότερο πολιτικές».

Τέλος, τόνισε ότι, “δεν είναι αποδεκτό ένας Πρωθυπουργός, να πρέπει να διαπραγματεύεται μεταρρυθμίσεις με αξιωματούχους. Ο ένας είναι αιρετός, οι άλλοι δεν είναι”, τόνισε χαρακτηριστικά.

NO COMMENTS

Leave a Reply