Βαρουφάκης: Προσπαθούν να μας διχάσουν – Δεν αγαπώ την προβολή στα ΜΜΕ

Βαρουφάκης: Προσπαθούν να μας διχάσουν – Δεν αγαπώ την προβολή στα ΜΜΕ

CEF89EB135ACAFF926CF144B8DB7FD03

Ως μια προσπάθεια διχασμού της Κυβέρνησης, ερμηνεύει ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, τις διαρροές ότι, ο ίδιος και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν διαφορές.

Σε συνέντευξή του στην Ιταλική εφημερίδα Il Messaggerο, ο κ. Βαρουφάκης βλέπει «εχθρούς» πίσω από τις διαρροές και συμπληρώνει:
“Προσπαθούν να μας διχάσουν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά θα αποτύχουν με θεαματικό τρόπο, διότι ο Αλέξης και εγώ είμαστε πολύ κοντά”.

“Μπήκα σε αυτή την προσπάθεια, για να τον βοηθήσω και για να βοηθήσω την χώρα. Αυτό που δεν με ενδιαφέρει καθόλου, είναι η πολιτική εξουσία”, αναφέρει χαρκτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προβολή του από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων τονίζει ότι, “δεν αγαπά την προβολή στα ΜΜΕ”, διότι -όπως λέει- “όσο σε ανεβάζουν, τόσο κινδυνεύεις να πονέσεις όταν πέσεις”.

“Ο Υπουργός Οικονομικών μιας χώρας με μεγάλα χρέη, θεωρείται ένας αδύναμος κρίκος. Αν επιτίθενται σε εμένα, φτάνουν στον Πρωθυπουργό και στο σύνολο της Κυβέρνησης”, συμπληρώνει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να θελήσουν κάποιοι να ελέγξουν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, απαντά πως δεν θα βρουν πολλά χρήματα, καθώς ήταν ακαδημαϊκός σε όλη του τη ζωή, δεν έχει πολλά αγαθά ούτε χρήματα.

“Μπορούν και να παρουσιάσουν το διαμέρισμά μου στην Αθήνα, ως υπερπολυτελές, αλλά όσοι το επισκέφθηκαν ξέρουν ότι δεν είναι έτσι. Δεν είναι ούτε δικής μας ιδιοκτησίας. Εγώ έχω μόνον μια αποστολή, και αυτό προσπαθώ να εκτελέσω: να αλλάξω τον ψευδή τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε η Ελλάδα, και η Ευρωπαϊκή Κρίση. Να πω την αλήθεια. Και είναι αυτό που θα συνεχίσω να κάνω, πάση θυσία”, συνεχίζει.

Αναφερόμενος στην Ελληνική Κρίση, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει:
“Ξέρουμε καλά ότι, για σειρά ετών η οικονομία μας δεν ήταν βιώσιμη, αλλά όποιος, σε εκείνα τα “καλά χρόνια”, έλεγε ότι η ανάπτυξη ήταν ψεύτικη, στην Ευρώπη εθεωρείτο εκκεντρικός. Την εποχή εκείνη όλοι γιόρταζαν το Ελληνικό θαύμα, και σε εμάς που λέγαμε “θα υπάρξει άσχημο τέλος”, μας φέρθηκαν σαν να ήμασταν αντιευρωπαϊστές. Στην συνέχεια, όταν ξέσπασε η κρίση, όταν ζητήσαμε να πληρώσουν εκείνοι που δεν είχαν πληρώσει ποτέ, όταν διαμαρτυρηθήκαμε λέγοντας ότι, η λύση δεν ήταν περισσότερα δάνεια και περισσότερη λιτότητα, μας συμπεριφέρθηκαν και πάλι, σαν να ήμασταν αντιευρωπαϊστές”.

“Δεν είμαστε αντιευρωπαϊστές. Είμαστε σίγουρα το μόνο ισχυρό Κόμμα της Αριστερής Πτέρυγας, που τάσσεται υπέρ της Ευρώπης. Τι σημαίνει σήμερα να είμαστε Ευρωπαίοι; Να δεχόμαστε παθητικά τα όσα επιβάλουν οι ισχυρές εξουσίες;”, διερωτάται.

Στην τελευταία ερώτηση, για τις “δηλώσεις ενός Έλληνα Υπουργού, ο οποίος απειλεί να ανοίξει τα σύνορα σε μετανάστες και σε τρομοκράτες, ως αντίποινα κατά της Γερμανίας”, ο Υπουργός Οικονομικών απαντά: “Σκουπίδια (σ.σ εννοεί ανοησίες). Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να λέει τέτοια πράγματα, αλλά και να υπήρχε, θα τον κατέκρινα. Στην φάση αυτή πρέπει να προσέξουμε πολύ, πάρα πολύ, να μην περιορίσουμε τη συναίνεση που έχουμε εξασφαλίσει στην Ευρώπη. Το να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, δεν βοηθά”.

Εξάλλου, ατυχείς χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Αlpha, κατηγορώντας τον ότι, δεν κράτησε τον λόγο που είχαν δώσει μεταξύ τους να μην δημοσιοποιήσουν τα όσα συζήτησαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, που είχαν μετά το τελευταίο Eurogroup. Είπε πάντως, ότι το τελευταίο διάστημα είχαν δυο μακρές συζητήσεις, σε πολύ καλό κλίμα.

Ο Υπουργός Οικονομικών διέψευσε δημοσίευμα ότι, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών τού είπε πως μπορεί η Γερμανία, να διευκολύνει την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ.

Την πλήρη πολιτική του στήριξη στον Γιάνη Βαρουφάκη, θέλησε να καταδείξει την Κυριακή το μεσημέρι, με μια χειρονομία του ο Πρωθυπουργός, μετά τη συνεργασία που είχαν στο Μαξίμου, ενώ τα πυρά κατά του κ. Βαρουφάκη από διεθνή ΜΜΕ -ειδικά γερμανικά- πυκνώνουν.

NO COMMENTS

Leave a Reply