Σόιμπλε: Ο Τσίπρας λέει ψέματα στο λαό

Σόιμπλε: Ο Τσίπρας λέει ψέματα στο λαό

image.ashx

“Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση, κατέστρεψε τελείως την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων της, που είχε ανακτηθεί κατά το παρελθόν. Αυτό είναι ένα σοβαρό πισωγύρισμα”, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι, λέει ψέματα στον Ελληνικό λαό.

Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα, δεν πρόκειται να λάβει περαιτέρω πολεμικές αποζημιώσεις.

“Μέχρι τον Νοέμβριο η Αθήνα ήταν σε έναν δρόμο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Πάει αυτό. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με την Ελλάδα”, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, σε εκδήλωση απόψε στο Βερολίνο, και πρόσθεσε ότι, δεν γνωρίζει κανέναν στους διεθνείς θεσμούς, ο οποίος να μπορούσε να του πει, τι σκοπεύει τελικά να κάνει η Αθήνα. Κατηγόρησε δε, την Κυβέρνηση ότι, λέει ψέματα στους πολίτες στην Ελλάδα.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι, κανένας ξένος επενδυτής δεν θέλει να αγοράσει Ελληνικά Ομόλογα μικρής διάρκειας. Επισήμανε μάλιστα ότι, η έκδοση T-Bills από την Ελλάδα, κατέστρεψε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα λάβει η Κυβέρνηση, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι, δεν αναμένει από την Κυβέρνηση να τηρήσει την προεκλογική της υπόσχεση, για εισαγωγή υψηλότερων φόρων στους πλοιοκτήτες.

“Ακόμη και η ριζοσπαστική αριστερή Κυβέρνηση, δεν θα κρατήσει αυτή την υπόσχεση”, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και, αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση του Ελληνικού Χρέους, τόνισε ότι, η αιτία είναι το γεγονός ότι, η χώρα ζούσε επί χρόνια, πάνω από τις δυνατότητές της.

NO COMMENTS

Leave a Reply