Το Μόναχο πρώτο σε αποστολή τουριστών προς την Ελλάδα

Το Μόναχο πρώτο σε αποστολή τουριστών προς την Ελλάδα

airΟι περισσότεροι επισκέπτες προς τη χώρα μας από τη Γερμανία διακινούνται από το αεροδρόμιο του Μονάχου, όπως προκύπτει από στοιχεία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, για την τελευταία τριετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, που παραθέτει η ομογενειακή ιστοσελίδα «Δορυφόρος», το 2008 από το αεροδρόμιο του Μονάχου προς Ελλάδα μετακινήθηκαν 532.154 επιβάτες. Την πρωτιά στον αριθμό των επισκεπτών προς την Ελλάδα διατηρεί το Μόναχο και το 2009, με 508.462 επιβάτες, αλλά και το πρώτο πεντάμηνο του 2010, με 149.680.

Από το αεροδρόμιο του Μονάχου διακινείται επίσης και το μεγαλύτερο ποσοστό, επί του συνόλου των τουριστών, που ταξιδεύουν από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, αλλά και σε σχέση με αυτό προς τους άλλους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. Συγκεκριμένα, από το αεροδρόμιο του Μονάχου διακινήθηκε το 23% (2008) και το 22,47% (2009) του συνολικού αριθμού των τουριστών από τη Γερμανία προς τη χώρα μας.

Ακολουθούν Φραγκφούρτη και Ντίσελντορφ, για τα οποία ο μήνας με τη μεγαλύτερη κίνηση είναι ο Ιούλιος, γεγονός που οφείλεται στις διαφορετικές ημερομηνίες των θερινών σχολικών διακοπών, που έχουν τα κρατίδια της Γερμανίας.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

NO COMMENTS

Leave a Reply