Ντάϊσεμπλουμ: Και μοντέλο Κύπρου στο τραπέζι για Ελλάδα

Ντάϊσεμπλουμ: Και μοντέλο Κύπρου στο τραπέζι για Ελλάδα

ΓΕΡΟΥΝ5

Αναταράξεις προκαλούν, οι αναφορές του Προέδρου του Eurogroup στο ολλανδικό δίκτυο BNR ότι, υπάρχουν έτοιμα σενάρια, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις απαιτήσεις της τον Ιούλιο.

Ο Γερούν Ντάϊσεμπλουμ, παρέπεμψε στο μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Κύπρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, οι τράπεζες περιόρισαν τις αναλήψεις καταθέσεων, για ένα χρονικό διάστημα.

Επιβλήθηκαν, κατά την έκφρασή του, πολυάριθμοι όροι στις εισροές και εκροές κεφαλαίων, και έτσι όλα τα είδη σεναρίων είναι ακόμη δυνατά.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι, η πολιτική του δέσμευση είναι να διατηρηθεί ανέπαφη και να ισχυροποιηθεί η Ευρωζώνη.

Όπως μεταδίδουν τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαμήνυσε στον Πρόεδρο του Eurogroup ότι, η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, θα ήταν χρήσιμο για όλους να σεβαστεί ο Γερούν Ντάϊσεμπλουμ, τη θεσμική του θέση στην Ευρωζώνη.

Πρόσθεσε δε, ότι δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους που ωθούν τον Πρόεδρο του Eurogroup να προβαίνει σε δηλώσεις, που δεν ταιριάζουν στο ρόλο που του έχει ανατεθεί.

Όλα τα υπόλοιπα σύμφωνα με τον Έλληνα Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, είναι σενάρια φαντασίας.

NO COMMENTS

Leave a Reply