Μοσκοβισί: Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε τίμημα

Μοσκοβισί: Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με κάθε τίμημα

9348727455B5C9A01A2B64A5252FD79E

Μήνυμα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι διατεθειμένη να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη με κάθε κόστος, στέλνει μέσω συνέντευξής του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, προειδοποιώντας παράλληλα, πως μολονότι, πρόθεση του Eurogroup είναι να κρατήσει τη χώρα μας στο κοινό νόμισμα, υπάρχει πάντα κίνδυνος «οικονομικών ατυχημάτων».

“Δεν θα κρατήσουμε την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ με κάθε τίμημα, αλλά υπό αυστηρούς όρους, που είναι αποδεκτοί και από τις δυο πλευρές”, σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως τυχόν τρίτο πρόγραμμα στήριξης, θα πρέπει να είναι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα.

Προειδοποίησε παράλληλα, πως μολονότι οι εταίροι θέλουν την παραμονή της χώρας μας στο κοινό νόμισμα, υπάρχουν πάντα κίνδυνοι «ατυχημάτων», απηχώντας την πρόσφατη προειδοποίηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πως υπάρχουν κίνδυνοι Grexit ατυχήματος, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνίας μεταξύ της χώρας μας και των πιστωτών της, έως τον Ιούλιο.

“Ξεκάθαρη βούληση του Eurogroup είναι να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Οικονομικά ατυχήματα συμβαίνουν. Το καθήκον μας όμως δεν είναι τα οργανώσουμε, αλλά να τα αποτρέψουμε”, είπε ο Επίτροπος Οικονομικών, απαντώντας έτσι και στις αιτιάσεις Ελλήνων αξιωματούχων, πως υπάρχουν ευρωπαϊκοί κύκλοι που θέλουν ρήξη στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Μοσκοβισί προσέθεσε, πως η Ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν, όμως επανέλαβε πως τυχόν έξοδος της Ελλάδας, θα επέφερε μεγάλο πολιτικό πλήγμα, γεννώντας κίνδυνο «ντόμινο».

“Οι πάντες θα ρωτούσαν ποιο κράτος-μέλος ακολουθεί”, είπε.

NO COMMENTS

Leave a Reply