Φωτιές και επεισόδια στα γραφεία της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη

Φωτιές και επεισόδια στα γραφεία της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη

A 'Blockupy' anti-capitalist protester walks near a burning barricade near the ECB building before the official opening of its new headquarters in Frankfurt

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει από νωρίς το πρωί στους δρόμους της Φρανκφούρτης, όπου χιλιάδες διαδηλωτές κατά της λιτότητας συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν, κατά της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εγκαινιάζει σήμερα τα νέα της υπεπολυτελή γραφεία, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε 1,3 δισεκ. ευρώ.

Το Δημαρχείο της πόλης, έγινε στόχος επιθέσεων των διαδηλωτών, που πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια στο ισόγειο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν λάστιχα στους γύρω δρόμους, και η πυροσβεστική επενέβη για να σβήσει τις φωτιές.

Germany Protests ECB

Στην περιοχή της παλιάς όπερας της Φρανκφούρτης, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, ένας από τους οποίους τραυματίσθηκε, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). Κάδοι απορριμμάτων και αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Κατόπιν πρόσκλησης του αντικαπιταλιστικού Blockupy, δεκάδες διαδηλωτές κατευθύνονταν νωρίς το πρωί προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα εγκαίνια της νέας έδρας της ΕΚΤ, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στις 11.00 (τοπική ώρα).

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, περιμένουν τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές, ανάμεσά τους 800 αναμένονται από το Βερολίνο, με ειδικά ναυλωμένο τρένο. Εξήντα λεωφορεία προερχόμενα από 39 ευρωπαϊκές πόλεις, κατευθύνονται προς την Φρανκφούρτη.

Η αστυνομία της πόλης έχει κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς, υδροφόρες και ελικόπτερα, για να αντιμετωπίσει την διαδήλωση κατά της λιτότητας.

NO COMMENTS

Leave a Reply