«Αριστοτέλειον Κέντρο» αρχαίας Ιστορίας στο αρχαιότερο σχολείο του κόσμου

«Αριστοτέλειον Κέντρο» αρχαίας Ιστορίας στο αρχαιότερο σχολείο του κόσμου

Το «Αριστοτέλειο Κέντρο» περιλαμβάνεται στην συμφωνία συνεργασίας του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού με το «Ήττον Κόλετζ». Το πρώτο μνημόνιο συνεργασίας είχε υπογράψει τον περασμένο Οκτώβριο στο Λονδίνο ο τότε υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης και ο νυν υπουργός Πολιτισμού, κ. Αντώνης Σαμαράς, ενεργεί ώστε να διευρυνθεί και να ενισχυθεί το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας. Ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά και υπεύθυνος για την υλοποίηση της συμφωνίας -συνεργασίας με το «Ήττον «, κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή με τον διευθυντή του «Ήττον» κ. Τονι Λιτλ, αντάλλαξαν ιδέες για την συνεργασία, η οποία θα δημιουργήσει μέσα στο «Ήττον Κόλετζ», ένα βήμα προβολής της αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας με έμφαση στην πολιτική, τον πολιτισμό, την οικονομία και τον τουρισμό. Η διμερής συνεργασία θα περιλαμβάνει και την ανταλλαγή σπουδαστών, εκπαιδευτικών και θα θεσμοθετήσει δύο ημέρες τον χρόνο να είναι αφιερωμένες στην Ελλάδα.
Η έναρξη της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού με το «Ήττον Κόλετζ» θα επισημανθεί με εκδήλωση τον προσεχή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο με κύριο ομιλητή τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά και με πιθανό θέμα την επίδραση που είχε ο Αριστοτέλης στον Ισαάκ Νεύτωνα. Το «Ήττον Κόλετζ» είναι ένα αυστηρό ιδιωτικό γυμνάσιο με ισχυρές παραδόσεις και είχε γράψει πρόσφατα γι αυτό η εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» ότι είναι «το σχολείο που κυβερνά την Αγγλία» και εξηγούσε ότι οι απόφοιτοι του «Ήττον» γνωστοί ως «Ολντ Ητόνιανς» αποτελούν το αγγλικό κατεστημένο και έχουν πάντα τις θέσεις κλειδιά σε όλους τους τομείς, την πολιτική, τις τέχνες, τον στρατό, τα σπορ, την οικονομία και στο Σίτι του Λονδίνου.
Από το κολέγιο «Ήττον» έχουν αποφοιτήσει 19 Βρετανοί πρωθυπουργοί. Απόφοιτοι του “Ήττον” είναι ο αρχηγός των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον και ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον. Ως ο διασημότερος όμως απόφοιτος του «Ήττον» αναγνωρίζεται ο Δούκας του Ουέλινγκτον, ο θριαμβευτής της μάχης του «Γουάτερλου ή Βατερλό».

NO COMMENTS

Leave a Reply