Γκέρινγκ – Έκχαρτ: Πιθανό ένα τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Γκέρινγκ – Έκχαρτ: Πιθανό ένα τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

ellada-oikonomia-krisi-simaia

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, αφήνει η επικεφαλής της Κ.Ο. των Γερμανών Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ – Έκχαρτ, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη die Welt.

Η κ. Έκχαρτ εκφράζει αμφιβολίες, για το αν η χώρα, στις αρχές του καλοκαιριού θα μπορέσει να αυτοχρηματοδοτηθεί, και προαναγγέλλει θετική στάση του κόμματός της, σε περίπτωση που χρειαστεί, και το τρίτο πακέτο είναι βιώσιμο.

“Για εμάς στο επίκεντρο βρίσκεται η Ευρωπαϊκή πολιτική, και όχι ο ρόλος της αντιπολίτευσης”, τονίζει η ίδια, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για το μεγάλο αριθμό των αρνητικών ψήφων στη Γερμανική Βουλή, όταν εγκρίθηκε η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος.

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, η Γερμανίδα πολιτικός, προειδοποιεί την Ελληνική Κυβέρνηση, να μη διακινδυνεύσει τη διάσπαση της Ευρώπης για μεσοπρόθεσμα οφέλη.

“Μπορώ να αντιληφθώ”, λέει, “ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, θέλει να επιτύχει φθηνότερες τιμές στην ενέργεια ή να συζητήσει, για τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχα, εκείνο που δεν μπορώ να αντιληφθώ είναι, η προσπάθεια της Ελλάδος, να μπει ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ρωσία”.

Παράλληλα, απορρίπτει κατηγορηματικά έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί, όπως λέει, θα αποσταθεροποιούσε την Ευρώπη στο εσωτερικό της και εξωτερικά.

NO COMMENTS

Leave a Reply