Κυβέρνηση: Δεν ζητάμε βοήθεια από τη Ρωσία – Δικαίωμά μας να βελτιώσουμε...

Κυβέρνηση: Δεν ζητάμε βοήθεια από τη Ρωσία – Δικαίωμά μας να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας

ÑÙÓÉÁ - ÊÁÔÁÈÅÓÇ ÓÔÅÖÁÍÏÕ ÁÐÏ ÔÏÍ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏ ÁË. ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÏ ÌÍÇÌÅÉÏ ÔÏÕ ÁÃÍÙÓÔÏÕ ÓÔÑÁÔÉÙÔÇ ÓÔÇÍ ÌÏÓ×Á (ÃÑ. ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)

“Δεν ζητήσαμε οικονομική βοήθεια”, δήλωσε ο αξιωματούχος, πριν από τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Επιθυμούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα χρέους και χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Ευρωζώνης”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, που επικαλείται το Ρόιτερς.

Σύμφωνα επίσης με το πρακτορείο, ο αξιωματούχος της Κυβέρνησης διαμηνύει ότι, “η Ελλάδα γνωρίζει, τι θα κάνει εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά κάθε χώρα έχει επίσης, το κυρίαρχο δικαίωμα, να επιδιώξει και να βελτιώσει τις διμερείς της σχέσεις”.

ImageHandler

Ο Έλληνας αξιωματούχος εξέφρασε επίσης, αισιοδοξία ότι, το Euro Working Group θα ανοίξει τον δρόμο για μία θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων, κατά την προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Είχε προηγηθεί νέα προειδοποίηση του Μάρτιν Σουλτς προς τον Τσίπρα, να μην δεχθεί οικονομική βοήθεια από το Κρεμλίνο.
Στη διαβεβαίωση ότι, η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει δάνειο από τη Ρωσική Κυβέρνηση, προχώρησε χθες και ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ.

Στεφάνι στο μνημείο της Αιώνας Φλόγας

RUSSIA GREECE DIPLOMACY

Λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Αιώνιας Φλόγας, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Greek Prime Minister Alexis Tsipras in Moscow

Στην Κόκκινη Πλατεία, τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν εκτός από την αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κυβέρνησης και την Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Μόσχα, και οικογένειες αντιστασιακών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσά τους η Αγνή Σιδερίδου, κόρη της ηρωίδας της Αντίστασης Ηλέκτρα Αποστόλου, ο Αλέξανδρος Διονυσιάδης και η Λιουμπόφ Κελεσίδη.

Ο Υποδιοικητής της στρατιωτικής φρουράς ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, που αφιέρωσε χρόνο για να τιμήσει τους νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε, πως τιμά τους πολίτες που έδωσαν τη ζωή τους στον κοινό αγώνα ενάντια στον ναζισμό, και πως μ’ αυτό τον τρόπο τιμάει και τους Έλληνες πεσόντες.

newego_LARGE_t_1101_54490067_type12713

Αργά χθες, ο Πρωθυπουργός έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, το μήνυμα:
“Είμαστε στη χώρα που φέτος, τιμά την επέτειο των 70 χρόνων από τη νίκη της κατά του φασισμού, στον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο”, αναφερόμενος σε ένα κομβικό γεγονός για την Ευρώπη και τη Ρωσία, που θα κορυφωθεί με τους εορτασμούς της 9ης Μαΐου, στην Κόκκινη Πλατεία.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο ιστορικό μνημείο μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τη ρωσική τηλεόραση, ενώ καλύφθηκε και από άλλα διεθνή μέσα, όπως το βρετανικό δίκτυο BBC.

ÑÙÓÉÁ - ÊÁÔÁÈÅÓÇ ÓÔÅÖÁÍÏÕ ÁÐÏ ÔÏÍ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏ ÁË. ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÏ ÌÍÇÌÅÉÏ ÔÏÕ ÁÃÍÙÓÔÏÕ ÓÔÑÁÔÉÙÔÇ ÓÔÇÍ ÌÏÓ×Á (ÃÑ. ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τον Βλ. Πούτιν θα βρεθούν τα θέματα της Άρσης του Εμπάργκο, για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, καθώς και θέματα της οικονομικής ατζέντας.

Ελληνικές Κυβερνητικές Πηγές, έδιναν σήμερα το πρωί έμφαση σε θέματα όπως, η ενίσχυση των αμοιβαίων επενδύσεων, η προώθηση των εξαγωγών στη Ρωσία, καθώς οι προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας.

Επανέλαβαν δε, ότι δεν έχει ζητηθεί οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία και ότι, θέματα όπως το Ελληνικό Χρέος, θα αντιμετωπιστούν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι, είναι περιττές οι συστάσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση γνωρίζει πώς κινείται, και τι πράττει εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θεωρεί αυτονόητο κυριαρχικό της δικαίωμα, την πραγματοποίηση επισκέψεων σε χώρες όπως η Ρωσία, και η ανάπτυξη των αμοιβαία επωφελών διμερών σχέσεων.

NO COMMENTS

Leave a Reply