Μ. Βαλς: “Ανεπαρκής η πρόοδος της Αθήνας – περιμένουμε βαθύτερες μεταρρυθμίσεις”

Μ. Βαλς: “Ανεπαρκής η πρόοδος της Αθήνας – περιμένουμε βαθύτερες μεταρρυθμίσεις”

manuelvalls-thumb-large

Η Γαλλία αναμένει από την Ελλάδα, μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να λάβει νέα ευρωπαϊκή βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στην πορτογαλική εφημερίδα Diario Economico, κρίνοντας ανεπαρκή την πρόοδο της Αθήνας.

Ο επικεφαλής της Γαλλικής Κυβέρνησης, που πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, σε αυτή τη συνέντευξη, καλεί τις Ελληνικές Αρχές να επιμείνουν στις προσπάθειές τους, ενώ η αβεβαιότητα παραμένει, για το κατά πόσο θα μπορέσει η Ελληνική Κυβέρνηση να αποπληρώσει τις οφειλές της, από τον Μάιο.

“Η θέση της Γαλλίας ουδέποτε άλλαξε: πρέπει να ληφθεί υπόψη, η ψήφος του Ελληνικού Λαού, αλλά υπάρχει επίσης ένα θεσμικό πλαίσιο και δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Αυτά πρέπει να τηρούνται”, σχολιάζει ο Βαλς στην οικονομική εφημερίδα.

“Όπως το γνωρίζετε, ο χρόνος πιέζει. Το Ελληνικό Δημόσιο αναμένεται σύντομα, να αντιμετωπίσει την εκπνοή προθεσμιών αποπληρωμής δόσεων. Και τα πράγματα είναι απλά:
Προκειμένου η Ευρωπαϊκή Χρηματοπιστωτική Βοήθεια να μπορεί να παίζει κανονικά, η Ελληνική Κυβέρνηση, πρέπει να ορίσει γρήγορα, μια λίστα με βαθύτερες μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας.

“Υπάρχει πρόοδος, ωστόσο ακόμη δεν είναι αρκετή. Οφείλουμε συνεπώς να καλέσουμε τις Ελληνικές Αρχές, να επιμείνουν στις προσπάθειές τους”, δηλώνει ο Βαλς, ο οποίος υποστηρίζει, μια “λύση αποδεκτή για όλους”, προσθέτοντας ότι, για τη Γαλλία, μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δεν αποτελεί επιλογή.

NO COMMENTS

Leave a Reply