Σόιμπλε: Οι αγορές έχουν αποτιμήσει Χρεοκοπία ή Grexit

Σόιμπλε: Οι αγορές έχουν αποτιμήσει Χρεοκοπία ή Grexit

image.ashx

“Κανείς δεν έχει καμία ιδέα, για το πώς θα υπάρξει συμφωνία, για το φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδας”, διεμήνυσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαλύοντας κάθε ελπίδα για συμφωνία εντός Απριλίου.

Αυξάνοντας την πίεση του, επισήμανε ότι, δεν έχει καμία προσδοκία για ύπαρξη λύσης στο Ελληνικό πρόβλημα τις επόμενες εβδομάδες, κατηγόρησε την Ελληνική Κυβέρνηση ότι, έπληξε την τάση βελτίωσης της οικονομίας της χώρας, και επισήμανε ότι, οι αγορές έχουν αποτιμήσει χρεοκοπία ή Grexit.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη, παραδέχθηκε ότι, η κατάσταση είναι “πολύ δύσκολη για την Ελλάδα”, ενώ ισχυρίσθηκε ότι, η νέα Κυβέρνηση της χώρας, κατέστρεψε όλα τα σενάρια, στα οποία βασιζόταν η ανάκαμψη των δημοσιονομικών της χώρας.

“Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική”, ανέφερε, κατηγορώντας την Ελληνική Κυβέρνηση ότι, “έχει καταστρέψει, όσα έχτισε η προηγούμενη”.

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι, είναι δεν είναι πιθανή μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, πρόσθεσε όμως ότι, οι χρηματαγορές έχουν ήδη κοστολογήσει κάθε ενδεχόμενο.

“Είμαι αρκετά σίγουρος ότι, δεν θα συμβεί μια χρεοκοπία”, δήλωσε, ωστόσο πρόσθεσε ότι, δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι χρηματαγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας ή μιας εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, και ότι, “δεν μπορεί κανείς να δει, οποιαδήποτε μετάδοση στις αγορές της Ελληνικής Κρίσης Χρέους”.

Σημείωσε ότι, φαίνεται πως όλες οι εκδοχές για το μέλλον της χώρας, έχουν ήδη κοστολογηθεί.

“Αν δούμε την Ελλάδα, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας της Ευρωζώνης ως συνόλου. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές, μάς λένε ότι, οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση”, πρόσθεσε.

“Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα”, υπογράμμισε, “χρειαζόμαστε περισσότερες μεταρρυθμίσεις”, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά “η έλλειψη ανταγωνιστικότητας”.

NO COMMENTS

Leave a Reply