Τζακ Λιου προς Αθήνα και δανειστές: Βρείτε τα, αλλιώς…

Τζακ Λιου προς Αθήνα και δανειστές: Βρείτε τα, αλλιώς…

assets_LARGE_t_420_54179971_type13031

O Τζακ Λιου, Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, προέτρεψε την Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της, να συμφωνήσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθεί το Grexit, και κατ’ επέκταση, ένα διεθνές “ντόμινο” όξυνσης της κρίσης, αναφέρει το Bloomberg.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, οδηγεί σε εξάπλωμα της κρίσης, που θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία στην Ελλάδα”, δήλωσε ο Λιού σε συνέντευξη αναφέρει το Bloomberg.

“Ακόμα κι αν ο κίνδυνος μόλυνσης, είναι πολύ λιγότερος τώρα από ό,τι ήταν, ας πούμε, το 2012 και νωρίτερα, δεν θα ήταν και το καλύτερο πράγμα, σε μια παγκόσμια οικονομία η οποία δείχνει, πως μόλις αναρρώνει από μια βαθιά ύφεση, να προκύψει αυτού του είδους η αβεβαιότητα”.

Ο Λιου θα συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννη Βαρουφάκη, κατά τη διάρκεια της εξαμηνιαίας συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, σημειώνει το Bloomberg. Ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων, και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είναι επιφυλακτικοί, εάν υπάρχει αρκετός χρόνος, ώστε να υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα, στα πλαίσια του πακέτου διάσωσης των 240 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ θα πιέσει τον Γιάννη Βαρουφάκη να δεσμευτεί ότι, θα “εμπλακεί ενεργά” με τους Ευρωπαίους εταίρους του, για την επίλυση της αντιπαράθεσης σχετικά με τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης. Τόνισε, πως είναι επιτακτική ανάγκη, “να εμπλακούν ενεργά και εντατικά, ώστε να βρουν ένα δρόμο, ώστε να κινηθούν προς τα εμπρός”.

Τα σχόλια έρχονται λίγες ώρες μετά από τα νέα, αυστηρά μηνύματα των Ευρωπαίων αξιωματούχων προς την Αθήνα, σύμφωνα με τα οποία οι διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους πιστωτές της, κινούνται σε ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς, αλλά και τις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ ότι, οι συζητήσεις θα πάρουν χρόνο.

NO COMMENTS

Leave a Reply