Στη Μόσχα τα ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου

Στη Μόσχα τα ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου

 

Resizer

Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλου και μετά από απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, έφθασε στη Μόσχα η λειψανοθήκη του δεξιού χεριού του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο οποίος στη Ρωσία θεωρείται αιώνες τώρα ο προστάτης του στρατού.

«Ήταν μια συλλογική απόφαση όλου του Αγίου Όρους να υποστηρίξουν τη Ρωσία, αποτείνοντας φόρο τιμής και αναγνώρισης στο κατόρθωμα των προγόνων μας, στον αγώνα τους κατά του φασισμού» – δήλωσε ο Βίκτορ Κόστιν, ένας από τους διοργανωτές και Διευθυντής του Ιδρύματος του Αγίου Βλαδίμηρου.

Σημειώνεται ότι η άφιξη των λειψάνων του Αγίου στη Μόσχα συμπίπτει με τη σημαντική χρονιά της 70ής επετείου της Μεγάλης Νίκης, ενώ η Ημέρα του Αγίου γιορτάζεται στις 6 Μαΐου και προηγείται κατά τρεις ημέρες της μεγάλης επετείου στις 9 Μαΐου.

Η υποδοχή της λειψανοθήκης πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Μόσχας στις 24 Απριλίου, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Περιφέρεια Γιαροσλάβλ.

Η κιβωτός με τα λείψανα θα επισκεφθεί αρκετές πόλεις. Για δύο μήνες θα εκτεθούν σε προσκύνημα στη Σταυρούπολη, Ελίστα, Βολγκογκράντ, Μπέλγκοροντ, Κρασνοντάρ, Ποντόλσκ, Κολόμνα, την Αγία Πετρούπολη, Σμολένσκ, Τούλα και το Εκατερινενμπούργκ.

Στη Μόσχα, το ιερό προσκύνημα θα επιστρέψει στις 6 Μαΐου, την ημέρα της γιορτής του Αγίου, και θα βρίσκεται στην εκκλησία του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου έως τις 11 Μαΐου.

NO COMMENTS

Leave a Reply