Επαφές Λαφαζάνη στη Μόσχα για ενεργειακά

Επαφές Λαφαζάνη στη Μόσχα για ενεργειακά

100415174300_0133

Συνομιλίες με επίκεντρο των αγωγό Turkish Stream και την επέκτασή του προς την Ελλάδα θα έχει σήμερα και αύριο στη Μόσχα ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου θα έχει συναντήσεις με τον Σεργκέι Στορτσάκ, αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον Αλεξάντερ Νόβακ, Υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον επικεφαλής της GAZPROM Αλεξέι Μίλερ, για ενεργειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ άλλων, η Αθήνα ενδιαφέρεται έντονα για τη συμμετοχή της στον τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου που θα φέρνει το αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει τη Θράκη και τη Μακεδονία και θα φτάνει στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Λαφαζάνη η επίσκεψη στη Μόσχα είχε προγραμματιστεί την τελευταία εβδομάδα και αποτελεί συνέχεια των συνομιλιών για τον συγκεκριμένο αγωγό και υπό αυτό το πρίσμα, είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις στις συνομιλίες των δύο πλευρών.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Λαφαζάνης είναι ο αρχιτέκτονας των επαφών μεταξύ της ελληνικής και της ρωσικής πλευράς με αντικείμενο τον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα το θέμα του αγωγού ρωσικών συμφερόντων Turkish Stream.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply