Μήνυμα Πούτιν για ένα ενδεχόμενο Grexit

Μήνυμα Πούτιν για ένα ενδεχόμενο Grexit

put

Μήνυμα για τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της στέλνει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μια ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Έχουμε πολύ στενές, ιστορικές και καλές σχέσεις συνεργασίας με την Ελλάδα. Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να πάρει μια κυρίαρχη απόφαση ως προς το ποιας Ένωσης και ποιας ζώνης θέλει να είναι μέλος», δηλώνει ο Πούτιν  σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, λίγο πριν την επίσκεψή του στο Μιλάνο.

«Χτίζουμε σχέσεις με την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ, της Ευρωζώνης ή του ΝΑΤΟ», επισήμανε ο ρώσος Πρόεδρος.

Ο κ. Πούτιν υπογράμμισε την ίδια στιγμή τα οφέλη που έχει η Ελλάδα από την παραμονή της στο ευρώ, όπως το ότι λαμβάνει δάνεια με ευνοϊκούς όρους, έχει χρηματοδοτική στήριξη και έχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας της Ευρώπης.

Επισήμανε όμως, ότι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα είναι επιβλαβής τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για την ελληνική οικονομία. Ερωτηθείς, κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην ρισκάρουν το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Και συμπλήρωσε: «Για μια οικονομία όπως η ελληνική, υπάρχουν δυσκολίες που επέφεραν οι κοινοί ευρωπαϊκοί κανόνες. Επειδή δεν μπορούν να υποτιμήσουν τη δραχμή, είναι απόλυτα συνδεδεμένοι με το ευρώ».

R-efistore_701

NO COMMENTS

Leave a Reply