Συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον ρωσικό ειδησεογραφικό οργανισμό Rossiya Segodnya

Συνεργασία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον ρωσικό ειδησεογραφικό οργανισμό Rossiya Segodnya

223972698

Συμφωνία συνεργασίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τον ρωσικό ειδησεογραφικό οργανισμό Rossiya Segodnya υπογράφεται σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, στο οποίο είναι προσκεκλημένος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τη συμφωνία συνεργασίας υπογράφουν ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος και ο γενικός διευθυντής του Rossiya Segodnya, Ντμίτρι Κισελιόφ.

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον ειδησεογραφικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Rossiya Segodnya θα υλοποιήσουν από κοινού προγράμματα που θα καλύπτουν την ειδησεογραφία στον πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αθλητικό τομέα και την δημιουργία υπηρεσίας που θα εστιάζεται στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Tο Rossiya Segodnya είναι ο μεγαλύτερος ειδησεογραφικός όμιλος στη Ρωσία και περιλαμβάνει το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, το πρακτορείο RIA Novosti, και τον διεθνή ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Russia.

Στους συνδρομητές του ΑΠΕ-ΜΠΕ συγκαταλέγονται τα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων όπως Reuters, ΑFP, Bloomberg και Factiva-DowJones, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, αλλά και όλα τα μεγάλα εθνικά πρακτορεία ειδήσεων όπως το κινεζικό XINHUA, το ισπανικό EFE, το ρωσικό ITAR-TASS, το τουρκικό ANADOLU, όλα τα πρακτορεία ειδήσεων των χωρών της Νοτιανατολικής Ευρώπης (Σερβίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Αλβανίας, Σκοπίων), της Μεσογείου (Αιγύπτου, Μαρόκου, Τυνησίας, Αλγερίας κ.λπ) και φυσικά το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΚΥΠΕ, οι πρεσβείες των ξένων κρατών στην Ελλάδα, αλλά και όλα τα Γραφεία Τύπου των ελληνικών πρεσβειών ανά τον κόσμο.

NO COMMENTS

Leave a Reply