Ελληνίδα συμμετέχει στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας

Ελληνίδα συμμετέχει στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας

nanourisma-650-800x547

Η ταινία μεγάλου μήκους «Ορλεάνη» του γνωστού Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Πρόσκιν και του πολυβραβευμένου σεναριογράφου Γιούρι Αράμπωφ τράβηξε επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ το γεγονός ότι στην ταινία συμμετέχει μια Ελληνίδα με το όνομα Ελλάδα, δημιουργεί περηφάνια στους Έλληνες που ζουν στη Μόσχα.

Ένα νανούρισμα στην ελληνική γλώσσα, που τραγουδά μια Ελληνίδα ηθοποιός, η Ελλάδα Μεσβελιάνι, δίνει τη δική του πνευματική διάσταση σε μια ρωσική φαντασμαγορική ταινία που προβάλλεται στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας.

Η Ελληνίδα ηθοποιός στην ταινία υποδύεται μια Ελληνίδα. «Στο ρόλο μου μιλάω, φυσικά ρωσικά, αλλά κάποια στιγμή στα γυρίσματα ο σκηνοθέτης μου ζήτησε να τραγουδήσω ένα νανούρισμα στην ελληνική γλώσσα, ενώ το σενάριο δεν το περιλάμβανε. Ήθελε να ακουστεί η ελληνική γλώσσα και το νανούρισμα είναι σαν μια προσευχή, αγγίζει άμεσα τη ψυχή», λέει η Ελλάδα.

«Νιώθω δημιουργικά καλά στη Μόσχα και τονίζει ότι μέσα στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, της προέκυψε μια ευκαιρία στη Ρωσία, γεγονός που δεν το περίμενε. Από τα επτά μου ζω στην Ελλάδα, ενώ κατάγομαι από τη Γεωργία. Μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, τα ρωσικά μου είναι κάπως λίγα, και τώρα η μοίρα με έφερε αντιμέτωπη με τη ρωσική πραγματικότητα, έτσι εμπλουτίζω και τα ρωσικά μου», μας επισημαίνει.

«Ελπίζω πως η ταινία που συμμετέχω θα αποσπάσει μια διάκριση στο φετινό φεστιβάλ, γιατί το θέμα είναι άκρως επίκαιρο αλλά και άκρως «ρωσικό»: «τι θα κάνουμε με τη ζωή μας;» και «πώς θα προχωρήσουμε για να μείνουμε άνθρωποι», διερωτάται.

Η τριαντάχρονη Ελλάδα, συνεχίζει με επιτυχία την καριέρα της στη Μόσχα, σπούδασε στην Αθήνα στη Δραματική σχολή «Έναστρων» της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της έπαιζε στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας και άλλων πόλεων της Ελλάδας.

R-efistore_701

NO COMMENTS

Leave a Reply