Λαφαζάνης: Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο

Λαφαζάνης: Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο

lafazanis4

Άρνηση οικονομικής βοήθειας από την Ε.Ε. δεν θα αποτελούσε «το τέλος του κόσμου», καθώς υπάρχουν άλλες πηγές βοήθειας, δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στον ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο  Rossiya 24.

Ο κ. Λαφαζάνης, είπε ότι προς το παρόν είναι νωρίς για να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες του «σχεδίου Β», «διότι όλα τα δεδομένα αλλάζουν τόσο γρήγορα τις τελευταίες ημέρες και προς το παρόν ελπίζουμε στη σωφροσύνη των ευρωπαϊκών θεσμών και στο ότι η σαφής θέση του ελληνικού λαού θα τους αναγκάσει να αλλάξουν τις απαιτήσεις τους και θα βρεθεί λύση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Αν όμως αυτό δεν συμβεί», συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης, «σας διαβεβαιώ έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε από την κατάσταση αυτή νικητές. Ο ελληνικός λαός θα πει ένα πολύ μεγάλο, δυνατό, υπερπλειοψηφικό «ΟΧΙ» στις απαιτήσεις των πιστωτών, στους εκβιασμούς των «θεσμών», της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ επισήμανε ο υπουργός .

«Δεν θεωρούμε ότι στην Ελλάδα όλα καταρρέουν και η χώρα οδηγείται στην καταστροφή. Δεν είναι έτσι. Ναι, όντως οι τράπεζες είναι κλειστές, αλλά όπως βλέπετε και στην Αθήνα και στις άλλες περιφέρειες της χώρας η ζωή συνεχίζεται». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ΠΑΠΕΝ, το κλείσιμο των τραπεζών θα διαρκέσει μόνο μερικές ημέρες, έως το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, κατόπιν θα ανοίξουν και όλα θα επανέλθουν στην κανονικότητα.

«Ο ελληνικός λαός έχει μεγάλες ιστορικές αγωνιστικές παραδόσεις», είπε ο κ. Λαφαζάνης, είναι ένας περήφανος λαός, θέλει τη χώρα του ανεξάρτητη και κυρίαρχη. Γι’ αυτό, υπογράμμισε, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς».

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με τη Ρωσία και στη συμφωνία που υπεγράφη να περάσει από τη χώρα μας ο αγωγός φυσικού αερίου, που θα τροφοδοτείται με ρώσικο αέριο. Μια συμφωνία την οποία την χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική για την ελληνική πλευρά, αλλά και για την Ρωσία, μια συμφωνία που μπορεί να γίνει σταθμός για την ανάπτυξη και την προώθηση όχι μόνο των ενεργειακών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν και υπουργούς για διμερή επιχειρηματικά σχέδια στον τουρισμό, την ενέργεια, για την ίδρυση μικτών επιχειρήσεων, θεωρώ ότι αυτό είναι ωφέλιμο και στις δύο χώρες, ιδιαίτερα όμως στην Ελλάδα, καθώς προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε ορισμένους πλήρως κατεστραμμένους τομείς της οικονομίας μας, στην αγροτική μας οικονομία για παράδειγμα», παρατήρησε ο κ. Λαφαζάνης.

NO COMMENTS

Leave a Reply