Θα μιλήσει με Ευρωπαίους ηγέτες ο Πούτιν αν χρειαστεί

Θα μιλήσει με Ευρωπαίους ηγέτες ο Πούτιν αν χρειαστεί

PUTIN-big

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσει την κατάσταση στην Ελλάδα με άλλους ξένους ηγέτες, στο βαθμό, που αυτό είναι αναγκαίο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ρωσικού πρακτορείου ΤΑΣΣ για ενδεχόμενες νέες επαφές του Β.Πούτιν για το θέμα, ο κ. Πεσκόφ είπε ότι “προς το παρόν δεν προβλέπεται κάτι άλλο, αλλά αναλόγως του βαθμού αναγκαιότητας (σ.σ. επαφές θα υπάρξουν), καθώς τώρα επίκεινται αρκετά πυκνές διεθνείς επαφές”. Πρόσθεσε ότι δεν προγραμματίζονται κάποιες συγκεκριμένες αποφάσεις τις επόμενες μέρες και εξήγησε ότι θα υπάρξουν διεθνείς πυκνές επαφές τα επόμενα 24ωρα καθώς θα φιλοξενήσει ο Ρώσος πρόεδρος στην Ουφά της Ρωσίας δυο συνόδους κορυφής. Πρόκειται για τον Οργανισμό της Σαγκάης και της ομάδας των Brics.

Αντιφατικές είναι πάντως από την ρωσική πλευρά οι δηλώσεις για την τράπεζα των Brics με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Στροτσάκ να τονίζει ότι για την Ελλάδα θα ήταν αρκετό να αγοραστούν 1-2 μετοχές της τράπεζας ώστε να ενταχθεί στα χρηματοδοτικά προγραμμάτα και ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Την ίδια ώρα ο σύμβουλος διεθνών σχέσεων, Γιούρι Ουσακόφ είπε ότι επισήμως δεν έχει εξεταστεί κανένα τέτοιο ελληνικό αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β.Πούτιν είχε χθες διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φ.Ολάντ.

NO COMMENTS

Leave a Reply