Τουρκία-Ρωσία: Καθυστερεί ο αγωγός αερίου

Τουρκία-Ρωσία: Καθυστερεί ο αγωγός αερίου

pipelines_620x349

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα ότι οι εργασίες για τον Turkish Stream τον αγωγό δηλαδή που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας, δεν θα ξεκινήσουν προτού υπογραφεί διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας.

«Η έναρξη των κατασκευαστικών έργων του αγωγού θα μετατεθεί χρονικά, μέχρι την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας», τόνισε ο Αλεξάντερ Νόβακ.

Πηγή στο Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είπε στους δημοσιογράφους, ότι η Ρωσία έχει στείλει σχέδιο διακυβερνητικής συμφωνίας για την πρώτη γραμμή του αγωγού Turkish Stream.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, από τον αρχικό σχεδιασμό ο αγωγός θα περνάει από τη Μαύρη Θάλασσα, θα φτάνει στην Τουρκία και μέσω Ελλάδας, Σκοπίων, Σερβίας και Ουγγαρίας θα φτάνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η διαδρομή του αγωγού παρακάμπτει την Ουκρανία, ενώ το έργο εξαγγέλθηκε κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Πούτιν στην Τουρκία, τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την ακύρωση του αγωγού φυσικού αερίου της «Νότιας Ροής».

NO COMMENTS

Leave a Reply