Αλαλούμ μεταξύ Ουγγαρίας – Αυστρίας – Γερμανίας για το προσφυγικό

Αλαλούμ μεταξύ Ουγγαρίας – Αυστρίας – Γερμανίας για το προσφυγικό

ouggaria-prosfuges-treno

Αλαλούμ επικρατεί στο ζήτημα της μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών, κατά κύριο λόγο Σύρων, από την Ουγγαρία προς τη Γερμανία, διά μέσου της Αυστρίας, από τις αντικρουόμενες δηλώσεις αξιωματούχων των εμπλεκόμενων χωρών.

Η Ουγγαρία έκλεισε προσωρινά τον ανατολικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, από τον οποίο αναχωρούσαν τα τρένα με προορισμό τη Γερμανία, διά μέσου της Βιέννης, ενώ εκατοντάδες πρόσφυγες παραμένουν εκεί.

Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με μαρτυρία την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, φωνάζουν ρυθμικά “Γερμανία, Γερμανία”, εκφράζοντας ουσιαστικά την επιθυμία τους να μεταβούν στη χώρα, μετά τις δηλώσεις των γερμανικών αρχών ότι, δεν θα επαναπροωθούν Σύρους πρόσφυγες, στην πρώτη χώρα εισόδου τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Ούγγρος κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ερώτηση για τον λόγο για τον οποίο έκλεισε ο σταθμός, παρέπεμψε σε δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι, η χώρα του προσπαθεί απλώς να εφαρμόζει το δίκαιο της Ε.Ε..

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, από την πλευρά του, κάλεσε τη Γερμανία να ξεκαθαρίσει τη στάση της σε σχέση με το άσυλο, ώστε να μην δημιουργούνται στους πρόσφυγες φρούδες ελπίδες.
Πάντως, ο Αυστριακός Υπουργός τόνισε ότι, πέρα από δειγματοληπτικές έρευνες σε αμαξοστοιχίες, η χώρα του δεν σκοπεύει να αρχίσει εκ νέου συνοριακούς ελέγχους, όπως συνέβαινε πριν την εφαρμογή της ελεύθερης μετακίνησης εντός Ε.Ε..

NO COMMENTS

Leave a Reply