Η Ουγγαρία πήρε την κατάσταση στα χέρια της στο προσφυγικό

Η Ουγγαρία πήρε την κατάσταση στα χέρια της στο προσφυγικό

E52757C01CE2F05F45D6A0BC6086FEE9

Η δεξιά Κυβέρνηση της Ουγγαρίας έκλεισε τη βασική χερσαία δίοδο των προσφύγων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της, προκειμένου να ανακόψει το κύμα προσφύγων που έχει συγκεντρωθεί κατά χιλιάδες στα σύνορά της.

Η προσπάθεια, της οποίας ηγείται η Γερμανία, να πιεστούν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δεχτούν υποχρεωτικά ποσοστώσεις προσφύγων, κατέρρευσε.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έκανε έκκληση για Ευρωπαϊκή Ενότητα, αφότου ένας από τους Υπουργούς της, πρότεινε να επιβληθούν οικονομικά αντίποινα ενάντια στις χώρες που αρνήθηκαν να δεχτούν το ποσοστό προσφύγων που τους αναλογούν, γεγονός που προκάλεσε την οργή των χωρών της κεντρικής Ευρώπης.

Τσέχος αξιωματούχος χαρακτήρισε τις απειλές τέτοιου είδους, κενές, αλλά το δίχως άλλο επιζήμιες, την ώρα που η Σλοβακία υποστηρίζει ότι, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να φέρει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά την εφαρμογή των νέων κανονισμών από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι, όποιος αναζητά άσυλο στα νότια σύνορα της με τη Σερβία, θα αναγκάζεται να επιστρέψει από εκεί που ήρθε, ενώ όποιος προσπαθήσει να εισέλθει κρυφά στην Ουγγαρία, θα φυλακίζεται.

Ούγγροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι, απέρριψαν 16 αιτήσεις για παροχή ασύλου και επεξεργάζονται ακόμη 32. Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη 174 ατόμων που προσπάθησαν να παρεισφρήσουν κρυφά στο εσωτερικό της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους της μαζικής μετανάστευσης, επανέλαβε ότι ενεργεί, προκειμένου να διασώσει τις χριστιανικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπλοκάροντας την βασική δίοδο που χρησιμοποιείται από πρόσφυγες, μουσουλμανικών πεποιθήσεων κυρίως, που διασχίζουν τα Βαλκάνια και περνούν μέσα από την Ουγγαρία, με τελικό προορισμό τη Γερμανία και τη Σουηδία.

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε την Ουγγαρία ότι, επιδεικνύει το άσχημο πρόσωπο της Ευρώπης στην κρίση.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα, είπε ότι η κρίση έχει χειροτερέψει και ότι απαιτείται συνεργασία ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική.

Η Άγκελα Μέρκελ από την πλευρά της δήλωσε ότι, η Γερμανία είναι πρόθυμη να παράσχει άσυλο σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη από άσυλο, και θα κάνει οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό για να το πετύχει, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι, όποιος δεν πληροί τα κριτήρια, δεν μπορεί να παραμείνει στη χώρα.

Η γηρασμένη κοινωνία της Ευρώπης διαπράττει “δημογραφική αυτοκτονία” και χρειάζεται μετανάστες, προκειμένου να αποτρέψει την περαιτέρω συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού της δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κοστάντζιο, μιλώντας στο Reuters.

Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εσωτερικών, που απέτυχαν να συμφωνήσουν τη Δευτέρα στο σύστημα ποσοστώσεων που προτάθηκε από τη Γερμανία, αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου, στις 22 Σεπτεμβρίου.

NO COMMENTS

Leave a Reply