Ομπάμα: Να μην υποκύψουμε στον φόβο

Ομπάμα: Να μην υποκύψουμε στον φόβο

obama-best

Να μην υποκύψουν στον φόβο, κάλεσε τους πολίτες των ΗΠΑ ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, τόσο απέναντι στις οικονομικές αναταράξεις, όσο και απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους, στο τελευταίου του ετήσιο διάγγελμα.

Στην ομιλία του ο Μπ. Ομπάμα κάλεσε τους αμερικανούς να μην υποκύψουν στον φόβο και να παραμείνουν ψύχραιμοι απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους και των οικονομικών αναταράξεων. Αποφασισμένος να κάνει την αντίθεση με τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα τον διαδεχθούν στον Λευκό Οίκο το 2017, ο δημοκρατικός πρόεδρος κάλεσε τους Αμερικανούς να συνοδεύσουν “τις εξαιρετικού χαρακτήρα αλλαγές” που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απευθυνόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε προειδοποίηση από το βήμα του Κογκρέσου κατά των υπερβολικών δηλώσεων για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις οποίες ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον “τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο”. “Παίζουν το παιγνίδι των τζιχαντιστών”, προειδοποίησε.

“Τα πλήθη των μαχητών στις καρότσες των τζιπ και οι διαταραγμένοι εγκέφαλοι που συνωμοτούν σε διαμερίσματα και γκαράζ αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τους πολίτες και πρέπει να συλληφθούν. Αλλά δεν αποτελούν απειλή για την ύπαρξη του Έθνους μας”, είπε κατά τη διάρκεια της τελευταίας του ομιλίας για την Κατάσταση της Ένωσης.

“Εάν αμφιβάλλετε για τη δέσμευση της Αμερικής – ή για τη δική μου δέσμευση στην απόδοση δικαιοσύνης- ρωτείστε τον Οσάμα μπιν Λάντεν!”, είπε. Αυτό το παραδοσιακό ραντεβού ήταν για τον 44ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών η τελευταία ευκαιρία για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς, πριν η Ουάσινγκτον και η υπόλοιπη χώρα παραδοθούν στον ίλιγγο των εκλογών.

NO COMMENTS

Leave a Reply