Ρωσικά «επενδυτικά σχέδια» για την Ελλάδα

Ρωσικά «επενδυτικά σχέδια» για την Ελλάδα

Low angle Stock market bars & charts with random finance data

Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος θα είναι ένα σημαντικό θέμα στις συνομιλίες των Προέδρων της Ρωσίας και της Ελλάδος, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για αύριο στα πλαίσια οικονομικού Φόρουμ, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

«Κατά την επίσκεψή του στον Ρώσο Πρόεδρο, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να υπογράψει συμφωνία για την συμμετοχή της Μόσχας σε ελληνικά επενδυτικά σχέδια, και στην χορήγηση δανείων προς την Αθήνα», δήλωσε ο ανώτερος ερευνητής του Ινστιτούτου Σλαβικών Σπουδών, Πιότρ Ισκαντέροβ, ο οποίος ανήκει στο περιβάλλον των Προεδρικών συμβούλων του Κρεμλίνου. Τόνισε ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών , τα δύο μέρη θα συζητήσουν την κατάσταση των κυρώσεων λόγω του οικονομικού πολέμου μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας.

«Όσον αφορά τις συμβάσεις, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρξει συμφωνία για την συμμετοχή της Ρωσίας σε επενδυτικά σχέδια και την χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα υπό ορισμένες προϋποθέσεις», είπε ο ίδιος στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Το έτερο σοβαρό θέμα που θα απασχολήσει την συνάντηση Πούτιν–Παυλόπουλου θα είναι το πρόβλημα των προσφύγων. Δεδομένου ότι το θέμα αυτό συνδέεται στενά με την κατάσταση στην Συρία και την Μ. Ανατολή, θα αναζητηθούν κοινές συνισταμένες, καθώς και προοπτικές για την μείωση της ροής των προσφύγων, οι οποίοι εισρέουν συνεχώς προς την Ευρώπη, ειδικά μέσω του εδάφους της Ελλάδας», είπε ο Ρώσος εμπειρογνώμονας.

Ο ίδιος έφερε στην επιφάνεια και τις «υπόγειες» διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream». Ο Ισκαντέροβ είπε ότι τώρα υπάρχει μια ορισμένη πρόοδος από την πλευρά της Βουλγαρίας σχετικά με την επανέναρξη του έργου του αγωγού «South Stream» και του σχεδίου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Κατά τη γνώμη μου, η σημερινή κατάσταση είναι εντελώς «ανοικτή» για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης συμμετοχής των ρωσικών εταιρειών σε διαγωνισμούς για την αγορά ενέργειας στην Ελλάδα, κατέληξε ο εμπειρογνώμονας .

 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply