Μοσκοβισί: Το συνταξιοδοτικό προαπαιτούμενο για το ελληνικό χρέος

Μοσκοβισί: Το συνταξιοδοτικό προαπαιτούμενο για το ελληνικό χρέος

Moscovici

Βελτιώσεις και πιο ακριβείς παραμέτρους για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ζήτησε από την Ελλάδα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Μιλώντας στο Bloomberg στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Γάλλος Επίτροπος χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως «πολύ δύσκολο ζήτημα πολιτικά».

«Η Ελλάδα οφείλει να βελτιώσει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό προκειμένου να προχωρήσει με το οικονομικό της πρόγραμμα και να ξεκινήσουν οι συζητήσεις γύρω από το χρέος της. Το κλίμα είναι πολύ εποικοδομητικό στις συνομιλίες μας. Η Βουλή έχει ψηφίσει μεταρρυθμίσεις που είναι δημιουργικές και φιλόδοξες και τώρα χρειαζόμαστε μια δημιουργική και φιλόδοξη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά

«Πρώτα η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μετά μπορούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση, και μετά ίσως να συζητήσουμε για το reprofiling του ελληνικού χρέους», σημείωσε και προσέθεσε πως «το αποτέλεσμα που πρέπει να πετύχουμε είναι η εξυπηρέτηση του χρέους να είναι χαμηλότερη από όσο είναι σήμερα. Το μήνυμά μου είναι απλό: Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσω των μεταρρυθμίσεων και της επιτυχίας του προγράμματος».

Ο Επίτροπος επιβεβαίωσε πως στο Νταβός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τέλος, τόνισε πως είναι απολύτως απαραίτητη η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς αποτελεί «στοιχείο αξιοπιστίας και εγγύησης» για το πρόγραμμα.

NO COMMENTS

Leave a Reply