Σήμερα τα σπουδαία για το ελληνικό ζήτημα στο Νταβός 

Σήμερα τα σπουδαία για το ελληνικό ζήτημα στο Νταβός 

tsipras3

Η σημερινή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ αποτελεί ίσως το σημαντικότερο ραντεβού του πρωθυπουργού στο Νταβός. Με δεδομένη τη συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα για την παραμονή ή μη του ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και το γεγονός ότι κρατά τη σκληρότερη στάση έναντι των υπόλοιπων θεσμών στα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να αποσαφηνίσει τον ρόλο που προτίθεται να αναλάβει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά και να πείσει για την πορεία των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση. Κρίσιμο, για τον λόγο αυτό, θεωρείται και το σημερινό ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

Εξειδικευμένη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα εξάλλου, αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας και στο πάνελ που θα βρεθεί ο κ. Τσίπρας μαζί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους πρωθυπουργούς της Γαλλίας Μ. Βαλς και της Ολλανδίας Μ. Ρούτε, ενώ αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι.

Από το Μαξίμου αποδίδουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στις επαφές του πρωθυπουργού για την προώθηση των ελληνικών θέσεων. Διαμηνύουν μάλιστα ότι στα ραντεβού του ο κ. Τσίπρας έχει ως «όπλο» τα στοιχεία που δείχνουν ότι το 2015 για πρώτη φορά μετά από χρόνια, θα κλείσει ακόμη και με πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ παράλληλα υπάρχει ανάκαμψη των εσόδων, αλλά και βάσιμες προσδοκίες για ανάπτυξη το 2016.

NO COMMENTS

Leave a Reply