Αμβούργο: Βραβείο Αριστοτέλη Ωνάση για την Προστασία του Περιβάλλοντος

Αμβούργο: Βραβείο Αριστοτέλη Ωνάση για την Προστασία του Περιβάλλοντος

Ένα νέο Διεθνές Βραβείο Ωνάση ανακοίνωσαν στις 28 Μαΐου 2009, στο Δημαρχείο του Αμβούργου οι εικονιζόμενοι στη φωτογραφία, δήμαρχος Αμβούργου κ. Ole von Beust (κέντρο), η γερουσιαστής Αστικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της πόλης του Αμβούργου κ. Anza Hadjuv (δεξιά), ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» κ. Αντώνης Παπαδημητρίου και ο Έλληνας πρέσβης κ. Τάσος Κριεκούκης. Φέρει το όνομα του Αριστοτέλη Ωνάση, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 250.000 ευρώ και θα απονέμεται κάθε δύο χρόνια από την πόλη του Αμβούργου και το Ίδρυμα Ωνάση. Το πρώτο θα απονεμηθεί το φθινόπωρο του 2010.
Το Βραβείο θα απονέμεται σε πρόσωπα ή φορείς που έχουν προσφέρει εξαιρετικό επιστημονικό έργο για την επίλυση προβλημάτων προστασίας περιβάλλοντος και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης και της συντηρητικής χρήσης ενέργειας. Πρόσωπα που δραστηριοποιούνται μόνο στον χώρο της πολιτικής δεν θα εξετάζονται, ενώ επιστημονικά έργα ευρωπαϊκού χαρακτήρα θα έχουν προτεραιότητα.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Ωνάση» κ. Αντώνης Παπαδημητρίου θύμισε τον ιδιαίτερο δεσμό του Ιδρύματος με το Αμβούργο, όπου το 1950 ο Αριστοτέλης Ωνάσης ανέπτυσσε τη ναυτιλιακή επιχειρηματική του δραστηριότητα, είχε δε παραγγείλει μια σειρά δεξαμενόπλοιων να κατασκευασθούν στα ναυπηγεία της Γερμανίας, βοηθώντας την ανάπτυξη της βιομηχανίας. «Στη σημερινή εποχή –δήλωσε– το Ι.Ω. και η πόλη του Αμβούργου έχουν κοινή προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος. Το Βραβείο μας πραγματικά φιλοξενείται στην κατάλληλη πόλη». Όπως θα έλεγε ο Αρίστος με τη σμυρναίικη ρίζα για το Βραβείο που φέρει το όνομά του: «Σε καλή μεριά».
Πηγή: Καθημερινή

NO COMMENTS

Leave a Reply