Δ. Αβραμόπουλος: Δεν τέθηκε ποτέ θέμα εξόδου χώρας της ΕΕ από τη...

Δ. Αβραμόπουλος: Δεν τέθηκε ποτέ θέμα εξόδου χώρας της ΕΕ από τη Σένγκεν

abramopoulos1379682958

«Δεν έχει ποτέ τεθεί θέμα για ενίσχυση στρατιωτική των συνόρων της FYROM, όπως και δεν τέθηκε ποτέ θέμα εξόδου χώρας της ΕΕ από τη Σένγκεν» τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας δήλωσε πως η Ευρώπη λέει στα κράτη-μέλη να εφαρμόσουν τους κανόνες που διέπουν τη συνθήκη Σένγκεν διευκρινίζοντας πως ποτέ επίσημα δεν έγιναν συζητήσεις για «μικρή Σένγκεν».

«Η ΕΕ ποτέ δεν συζήτησε θέμα εξόδου χώρας. Οταν παρατηρούνται ελλείψεις ή προβλήματα, η Ευρώπη έρχεται και λέει διορθώστε τα””. Δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση. Κάθε χώρα πρέπει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» τόνισε ο Ελληνας Επίτροπος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως μόλις ξεκινήσει η λειτουργία των hot spots θα εκταμιευθούν και τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για τη χώρα μας.

«Aν η κατασκευή των hot spots είχε γίνει νωρίτερα θα είχαν αποφευχθεί πολλά από αυτά τα οποία και επιβάρυναν τα νησιά» εκτίμησε, ενώ τόνισε πως τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

NO COMMENTS

Leave a Reply