Ιβάνοφ: Αν δεν είχαμε κλείσει τα σύνορα, θα είχαμε γεμίσει τζιχαντιστές

Ιβάνοφ: Αν δεν είχαμε κλείσει τα σύνορα, θα είχαμε γεμίσει τζιχαντιστές

ivanof

Προκαλεί ξανά ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος σε συνέντετυξή του στη γερμανική Bild δηλώνει πως «η Ελλάδα βάζει σφραγίδα σε πρόσφυγες με ψεύτικα στοιχεία» και πως «εάν δεν είχαμε κλείσει τα σύνορα, θα είχαμε γεμίσει τζιχαντιστές». Παράλληλα εκφράζει το… παράπονό του προς τις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας πως «από την σκοπιά της ΕΕ, του των ευρωπαϊκών χωρών, της Σένγκεν, του ΝΑΤΟ, δεν είμαστε τίποτε, δεν μας θέλει κανείς».

Ο κ. Ιβάνοφ δηλώνει «πικραμένος» και τονίζει ότι, σε αντίθεση με την Ελλάδα, «δεν παίρνουν ούτε σεντ» από τους «28» για το προσφυγικό. Προσθέτει ακόμα πως ναι μεν η ΕΕ «προστατεύει» την ΠΓΔΜ από την Ελλάδα ώστε «να μην προωθούνται πρόσφυγες», αλλά «ενώ η Αθήνα παίρνει πάλι 700 εκατ. ευρώ από την ΕΕ, για εμάς δεν υπάρχει ούτε σεντ». «Ήμασταν πάντοτε θύματα των θεσμών της ΕΕ, για 25 χρόνια μας λένε ψέματα και μας κοροϊδεύουν», επανέλαβε. Εάν είχαμε επαναπαυτεί στις Βρυξέλλες και δεν είχαμε δράσει μόνοι μας, θα είχαμε εδώ και καιρό πλημμυρίσει με τζιχαντιστές» είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν διαπιστώσει πλαστά έγγραφα σε 9.000 περιπτώσεις.

Κατηγόρησε επίσης τη Γερμανία ότι, αν και χειρίστηκε από ανθρωπιστική σκοπιά καλά το προσφυγικό, «απέτυχε» στο θέμα ασφάλειας. Υποστήριξε ότι η ΠΓΔΜ διέθετε πληροφορίες για υπόπτους ως τζιχαντιστές τις οποίες θέλησε να διαβιβάσει στην ευρωπαϊκή πλευρά, «αλλά κανείς δεν ήθελε τα στοιχεία μας, μας είπαν πως είμαστε τρίτη χώρα και δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή πληροφοριών».

NO COMMENTS

Leave a Reply