Ελληνική Εβδομάδα Γαστρονομίας στη Βουδαπέστη

Ελληνική Εβδομάδα Γαστρονομίας στη Βουδαπέστη

Η Ουγγρική Ραδιοφωνία (σταθμοί: Lanchid, MR1, Club Radio) με αφορμή την διοργάνωση της «Ελληνικής Εβδομάδας Γαστρονομίας» (16-21/11), η οποία διοργανώνεται σε Κεντρικό Ξενοδοχείο της Βουδαπέστης από την Ελληνική Πρεσβεία και τον ΕΟΤ Αυστρίας αφιέρωσε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου εκπομπές για την ελληνική κουζίνα και την υγιεινή διατροφή.
Σε συνεντεύξεις τους στα εν λόγω προγράμματα το στέλεχος του Γραφείου Ο.Ε.Υ της Βουδαπέστης Κώστας Φλουρής και ο ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου «Διόνυσος» Ανδρέας Λεχούδης αναφέρθηκαν στις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού ελαιόλαδου, στις ελληνικές συνταγές, στα ελληνικά προϊόντα κατά περιοχές και στα ελληνικά κρασιά τα οποία συνθέτουν μια μεσογειακή κουζίνα, υγιεινή και γευστική.
Όπως αναφέρθηκε, ο «συνδυασμός των αγνών και φυσικών πρώτων υλών προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από καρδιολογικές και άλλες παθήσεις, ενώ η ελληνική κουζίνα περισσότερο από κάθε άλλη κουζίνα ζυμώθηκε και διαμορφώθηκε με τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαού και με την ελληνική παράδοση».
Οι εκπομπές της ουγγρικής ραδιοφωνίας ήταν πλαισιωμένες από πλούσια παραδοσιακή μουσική. Οι συμμετέχοντες σε αυτές προέτρεψαν τον μέσο Ούγγρο ακροατή να επισκεφθεί τις εκδηλώσεις της «Ελληνικής Εβδομάδας Γαστρονομίας» στην Βουδαπέστη όπου θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «μοναδικά ελληνικά φαγητά από Έλληνες μάγειρες».
Ειδική αναφορά έγινε και στον ελληνικό τουρισμό. Ως γνωστόν κάθε χρόνο αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός των Ούγγρων τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα (την περσινή χρονιά ανήλθαν περίπου στις 150 χιλιαδες).
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply