Πρεμιέρα της ταινίας «Έρωτας αλά ελληνικά» στη Βιέννη

Πρεμιέρα της ταινίας «Έρωτας αλά ελληνικά» στη Βιέννη

Η πρεμιέρα της πολυσυζητημένης πλέον ταινίας «Έρωτας αλά ελληνικά» της Ελληνοκαναδέζας ηθοποιού, σεναριογράφου και παραγωγού Νία Βαρντάλος, που είναι γυρισμένη σε ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους (Ακρόπολη, Αρχαία Ολυμπία, Δελφοί), έγινε στη Βιέννη, σε μεγάλη ειδική εκδήλωση «προπρεμιέρας» για προσκεκλημένους εκπροσώπους της δημόσιας ζωής της Αυστρίας, με τη συνεργασία του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας.
Η εκδήλωση σε έναν από τους πλέον σύγχρονους κινηματογράφους της αυστριακής πρωτεύουσας, διοργανώθηκε από το αυστριακό ειδικό περιοδικό για κινηματογραφόφιλους «Σκιπ», το οποίο ανακοίνωσε και διαγωνισμό με έπαθλο δωρεάν αεροπορικά ταξίδια και διαμονή στην Ελλάδα.
Η κανονική προβολή της ταινίας σε αυστριακούς κινηματογράφους, η οποία αναμένεται να τονώσει τη διάθεση των Αυστριακών για διακοπές στην Ελλάδα, που βρίσκεται ήδη στους πρώτους προορισμούς τους, αρχίζει σε μια σειρά αιθουσών της Βιέννης από τις 27 Νοεμβρίου.
Όπως τονίζεται από το γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, η προβολή και η απήχηση της ταινίας στο κοινό θα συμβάλει στην τόνωση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα, η οποία φέρεται ότι θα είναι και την επόμενη χρονιά από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τις κύριες διακοπές των Αυστριακών στο εξωτερικό.
Μέσα στο 2008, περισσότεροι από 600.000 Αυστριακοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Η Αυστρία, σε απόλυτους αριθμούς, βρίσκεται στην όγδοη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα μας, ενώ σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,3 εκατομμύρια κάτοικοι – βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Έρωτας αλά ελληνικά» είχε πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αρχές του περασμένου Απριλίου με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των πρωταγωνιστών της ταινίας Νία Βαρντάλος και Αλέξη Γεωργούλη, του σκηνοθέτη Ντόναλντ Πέτρι και των συμπαραγωγών της, Μισέλ Χίτζικ-Σόουα και Νάταλι Μαρσιάνο, παρουσία προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο.
Στην παγκόσμια πρεμιέρα, η Νία Βαρντάλος, η οποία με την ταινία αυτή επιστρέφει στις ελληνικές της ρίζες, βραβεύτηκε από τον τότε υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο σκηνοθέτης Ντόναλντ Πέτρι αποκάλεσε την ταινία «ερωτικό γράμμα προς την Ελλάδα, το οποίο θα εμπνεύσει και άλλους να την επισκεφθούν».
Η πολυσυζητημένη ρομαντική κωμωδία «Έρωτας αλά ελληνικά» καταγράφει δύο σημαντικές πρωτιές για την Ελλάδα, καθώς στην περίπτωσή της για πρώτη φορά δόθηκε άδεια από την ελληνική πολιτεία να πραγματοποιηθούν γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως για πρώτη φορά στην ιστορία του κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα παγκόσμια πρεμιέρα μιας ταινίας, δύο μήνες πριν από την ημερομηνία της πρεμιέρας της στις ΗΠΑ, που ήταν στις 5 Ιουνίου 2009.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply