Προβολή ελληνικών ταινιών μικρού μήκους στην Κοπεγχάγη

Προβολή ελληνικών ταινιών μικρού μήκους στην Κοπεγχάγη

Με θέμα ” μετανάστευση και φοβίες”, πραγματοποιήθηκε χθες στο Cafeteatret της Κοπεγχάγης, η προβολή τριών ελληνικών ταινιών, μικρού μήκους.

Πρόκειται για τις ταινίες “Υγραέριο” του Bujar Alimani, ” ΄Οχι άλλες ιστορίες αγάπης” της Στρατούλας Θεοδωράτου και “Τα σαλιγκάρια της Λουλούς” του Παναγιώτη Φαφούτη.

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε η Ελληνοδανέζα, σκηνοθέτης και παραγωγός Lea Bizner, σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία, “Film Platform”, η οποία διοργανώνει προβολές εγχώριων και διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, στην Κοπεγχάγη. Τις ταινίες προλόγισε η κα Bizner.

Η προβολή των ταινιών κατέστη δυνατή με την οικονομική υποστήριξη της ελληνικής πρεσβείας και την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης της Ελλάδος στη Δανία κ. Αλέξανδρος Κουγιού.

Μετά την προβολή των ταινιών, η κα Bizner και ο κ. Φαφούτης απάντησαν σε ερωτήσεις, που τους έθεσε το κοινό, σχετικά με τις ταινίες και στη συζήτηση που ακολούθησε οι Έλληνες και Δανοί θεατές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις εμπειρίες τους, σχετικά με τον τρόπο, που οι δύο κοινωνίες αντιμετωπίζουν τους μετανάστες.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply