Βαρουφάκης: Πίστευα ότι ο Τσίπρας θα ντραπεί και θα ζητήσει βοήθεια αλλά…

Βαρουφάκης: Πίστευα ότι ο Τσίπρας θα ντραπεί και θα ζητήσει βοήθεια αλλά…

de1ea246f3a4f5f8f4c727bf7f845ba9

Σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα. «Οι πρώτοι μήνες ήταν μήνες απόλυτης ευχαρίστησης γιατί ο Αλέξης και εγώ ήμασταν ενωμένοι. Βρισκόμασταν από την πλευρά των αγγέλων και ένιωθα γεμάτος ενέργεια γιατί ήμασταν μαζί σε αυτό. Όταν όμως ένοιωσα ότι η Τρόικα είχε δημιουργήσει μία σφήνα ανάμεσά μας, αυτή η ευχαρίστηση μετατράπηκε σε τρόμο. Και παρέμεινα όσο παρέμεινα επειδή πίστευα ότι παρόλο που έκανε  μόνο  έκανε συμβιβασμούς που θα οδηγούσαν στην παράδοση, θα ερχόταν μια στιγμή που θα ένοιωθε τόσο ταπεινωμένος ώστε θα στρεφόταν σε μένα για λύσεις.

Αυτό δεν έγινε» ομολόγησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.   Απαντώντας στο γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Ποτέ δεν σκόπευα να γίνω πολιτικός. Ρωτήστε τη σύζυγό μου γι’ αυτό. Πάντα έλεγα, αυτό δεν είναι για μένα. Ήθελα να παραμείνω ένας δημόσιος διανοούμενος και μέχρι εκεί.  Κάθε άνθρωπος έχει ένα ηθικό καθήκον. Όταν συνεχώς ασκείς κριτική και λες “δεν πρέπει να κάνουμε αυτό αλλά εκείνο” και κάποιος έρχεται και σου λέει “οκ, έλα να το κάνεις ” τότε τι απαντάς;»

Σε άλλο σημείο της μακροσκελούς συνέντευξης, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η μοίρα της Ελλάδας ήταν προδιαγεγραμμένη από ένα αλληλοσυνδεόμενο δίκτυο πολιτικών που δεν έχουν καμία σχέση με τη σωτηρία της οικονομίας, αλλά με τη μακροχρόνια διαμάχη ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία, καθώς και με το γεγονός ότι χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και οι Βαλτικές χώρες επέβαλαν τα δικά τους προγράμματα λιτότητας. Γι αυτές τις χώρες θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να συμμαχήσουν με την Ελλάδα υποστηρίζει ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη εδώ 

NO COMMENTS

Leave a Reply