Συνελήφθη ο «τρομοκράτης με το καπέλο»

Συνελήφθη ο «τρομοκράτης με το καπέλο»

92-0.sullipsi belgio.de5dcf078ef606e38cecc4e79e6ac4f4

O Μοχάμεντ Αμπρινί που συνελήφθη την Παρασκευή παραδέχθηκε ότι είναι ο «βομβιστής με το καπέλο», ο τρίτος άνδρας που συμμετείχε στην πολύνεκρη επίθεση στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου των ελβετικών αρχών που διεξάγουν τις έρευνες, «του δείξαμε ένα βίντεο που είχε ετοιμαστεί από ειδική μονάδα. Δεν μπορούσε να μην παραδεχθεί ότι ήταν αυτός». Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι έγιναν πολλές συλλήψεις κατά τη διάρκεια της ημέρα στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ στις Βρυξέλλες και τον σταθμό μετρό του Μαλμπέκ, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο Αμπρινί θεωρείται, πλέον, το ίδιο πρόσωπο με τον «άνδρα με το καπέλο», ο οποίος εμφανίζεται σε ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου να συνοδεύει τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας. Επίσης, κρατείται και δεύτερος ύποπτος, που πιστεύεται ότι είναι εκείνος που εθεάθη μαζί με τον τρίτο βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στο μετρό. Σύμφωνα με το VRT ο άνδρας αυτός ονομάζεται Οσάμα Κραγιέμ και νεότερες πληροφορίες τον φέρουν να έχει περάσει από τη Λέρο για να συμμετάσχει ακολούθως στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ο Αμπρινί είχε περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη αφότου θεάθηκε σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο «άνδρας με το καπέλο» έφυγε από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών λίγο πριν ανατιναχθούν οι δύο συνεργοί του και αργότερα εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας κλειστού κυκλώματος σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

NO COMMENTS

Leave a Reply