ΔΝΤ: Να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος

ΔΝΤ: Να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος

Το ΔΝΤ τόνισε προς τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup πως πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την χορήγηση ελάφρυνσης χρέους στην Ελλάδα παρά την γερμανική αντίθεση, αναφέρουν οι Financial Times, καταλύοντας έτσι τις προσεκτικά ενορχηστρωμένες διαπραγματεύσεις πριν από την έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα.

Με επιστολή της προς τους 19 υπουργούς χθες το βράδυ, που έχουν στην κατοχή τους οι Financial Times, η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, δηλώνει πως οι αδιέξοδες συνομιλίες με την Αθήνα για την εξεύρεση των προληπτικών μέτρων των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, που διεξάγονται εδώ και ένα μήνα, έχουν αποβεί άκαρπες και πως η ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να τεθεί ξανά στο τραπέζι άμεσα. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ, γράφει ο Πίτερ Σπίγκελ.

«Πιστεύουμε πως τα συγκεκριμένα μέτρα, η αναδιάρθρωση του χρέους και η χρηματοδότηση θα πρέπει τώρα να συζητηθούν ταυτόχρονα» έγραψε η κυρία Λαγκάρντ. «Για να στηρίξουμε την Ελλάδα με μια νέα συμφωνία με το ΔΝΤ, είναι απαραίτητο η χρηματοδότηση και η ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους στην Ελλάδα να βασίζονται σε ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους διότι υποστηρίζονται από αξιόπιστα μέτρα για την επίτευξή τους» σημειώνει.

NO COMMENTS

Leave a Reply