Νέο χτύπημα των Anonymous

Νέο χτύπημα των Anonymous

RcnCZDA

Η εκστρατεία #OpIcarus των χάκερς Anonymous ξεκίνησε πριν λίγες μέρες με την Ελλάδα και σύμφωνα με την οργάνωση θα συνεχιστεί σε δεκάδες τράπεζες  για όλο το Μάιο. Μετά την Τράπεζας της Ελλάδος, στόχος έγινε πριν από λίγα 24ωρα η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Ο δικτυακός τόπος της κεντρικής τράπεζας δέχτηκε χτύπημα που προκάλεσε «κάποια μορφή άρνησης υπηρεσίας” δήλωσε σύμφωνα με το Reuters εκπρόσωπος την Παρασκευή.

Το πρακτορείο δεν ξεκαθαρίζει το πότε ακριβώς έγινε η επίθεση, αλλά τα κυπριακά μέσα και ξένα sites αναφέρουν πως το περιστατικό έγινε την Πέμπτη. Η επίθεση “οδήγησε σε καθυστερήσεις στις συνδέσεις χρηστών, αλλά η ιστοσελίδα κατάφερε να διαχειριστεί τον αναμενόμενο αριθμό χρηστών”, ανέφερε η εκπρόσωπος. Η επίθεση έγινε στα πλαίσια της επιχείρηση OpIcarus των Anonymous, η οποία είχε ανακοινωθεί από τον Ιανουάριο και και σύμφωνα με την χακτιβιστές έχει στόχο τα “καρτέλ των τραπεζών και τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλον τον κόσμο.”     Οι servers της Τράπεζας της Ελλάδος την Τρίτη έμειναν εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον 6 ώρες, μετά την επίθεση κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS attack) από την οργάνωση στο πλαίσιο της επιχείρησης «OpIcarus».

DDoS attacks ονομάζονται οι επιθέσεις εναντίον ενός υπολογιστή και των υπηρεσιών που παρέχουν και έχει ως στόχο να καταστήσει τον υπολογιστή ή την υπηρεσία ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες. Σύμφωνα με πηγή της ΤτΕ, οι αρμόδιες υπηρεσίες της, παρά την αργία, αντέδρασαν έγκαιρα με αποτέλεσμα να αποτρέψουν οποιαδήποτε περαιτέρω “παρενέργεια” από την επίθεση. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η επίθεση του ιστοχώρου της ΤτΕ κράτησε λίγα λεπτά πριν επανέλθει η ομαλή λειτουργία του. Ωστόσο οι Αnonymous διαμηνύουν πως μέσα στο μήνα θα συνεχιστούν οι επιθέσεις στο τραπεζικό ίδρυμα της Ελλάδας.

NO COMMENTS

Leave a Reply