Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group

Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group

EU

Συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη, το EuroWorking Group, όπου πρόκεται να συζητηθεί το σχέδιο της συμφωνίας εν όψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου, και ειδικότερα τα ζητήματα του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης, καθώς και του οδικού χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους. Στο EuroWorking Group την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Γ.Χουλιαράκης και θα συζητηθεί το «μίγμα» των μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ που αφορούν τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης.

Ακόμα, στόχος είναι να «κλείσει» το πακέτο μέτρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ που απομένουν από το συνολικό πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ της πρώτης αξιολόγησης. Το 1,8 δισ. ευρώ «μεταφράζεται» σε έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, καφέ, ίντερνετ, συνδρομητική τηλεόραση, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία, αυτοκίνητα). Ακόμη, θα εξετασθεί η πρόοδος σε «κόκκινα» δάνεια και νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις τελικές νομοθετικές αλλαγές για το θεσμικό πλαίσιο της πώλησής τους σε funds και εταιρίες διαχείρισης. Για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, θα πρέπει αφενός να οριστικοποιηθεί η λίστα με τις ιδιωτικοποιήσεις που θα προχωρήσουν, αφετέρου να είναι όλα έτοιμα ώστε το Ταμείο να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο. Στο επικεντρο του EuroWorking Group θα βρεθεί το ζήτημα του οδικού χάρτη για το χρέος.

NO COMMENTS

Leave a Reply