Σουλτς: Ο Σόιμπλε είναι ανοιχτός στο διάλογο για την ελάφρυνση του χρέους

Σουλτς: Ο Σόιμπλε είναι ανοιχτός στο διάλογο για την ελάφρυνση του χρέους

proseggisi-pasok-potami-me-prokseniti-ton-martin-soults.w_hr

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε με την πολιτική της περικοπής μισθών και συντάξεων» επεσήμανε σε συνέντευξη που έδωσε στο Εuronews ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Παράλληλα ο κύριος Σουλτς έκανε σαφές ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να συζητηθεί μία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στην συνέντευξή του ο κ. Σούλτς υποστήριξε πως στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας δόθηκαν απαντήσεις σε σημαντικά τρέχοντα προβλήματα που αφορούν στην Ελλάδα και υπογράμμισε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ο κ. Σουλτς μάλιστα υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα πολύ θετικό γεγονός το ότι για πρώτο φορά συζητήθηκε ανοιχτά και με συγκεκριμένο τρόπο το θέμα του ελληνικού χρέους.

Ερωτώμενος για τις διαφωνίες της γερμανικής πλευράς, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είπε χαρακτηριστικά: «Ανήκω σε μία πολιτική παράταξη στη Γερμανία η οποία επανειλημμένα έχει αναφερθεί στο ότι πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και πιστεύω πως και ο κύριος Σόιμπλε είναι ανοιχτός σε ένα τέτοιο διάλογο. Θα πρέπει να σταματήσει η κυριαρχία της ιδέας που απαιτεί όλο και περισσότερες θυσίες. Δεν είναι δυνατό να συνεχίσουμε με την πολιτική της περικοπής μισθών και συντάξεων. Η Ελλάδα το 2015 έφτασε σε πρωτογενή πλεονάσματα που σημαίνει πως οι θυσίες του ελληνικού λαού έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς». Τέλος σε ότι αφορά την συμφωνία για με την Τουρκία για το προσφυγικό, ο κ. Σουλτς ήταν κατηγορηματικός: «Έχω υπάρξει απόλυτα σαφής στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εάν η Τουρκία δεν εκπληρώσει και τα 72 προαπαιτούμενα δεν είναι δυνατή μία τέτοια εξέλιξη».

NO COMMENTS

Leave a Reply