«Κόκκινο» στην είσοδο στην Ελλάδα γνωστού Ρώσου φιλόσοφου

«Κόκκινο» στην είσοδο στην Ελλάδα γνωστού Ρώσου φιλόσοφου

big

Σε διπλωματικό επεισόδιο λίγο έλειψε να εξελιχθεί η απαγόρευση εκ μέρους των ελληνικών αρχών της εισόδου γνωστού Ρώσου φιλοσόφου και πολιτικού επιστήμονα του Αλεξάντερ Ντουγκίν σε ελληνικό έδαφος. Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας κατευθυνόταν προς το Άγιο όρος ενόψει της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου.

Όμως όταν έφθασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ο αρχές τον ενημέρωσαν πως υπάρχει αίτημα των αρχών της Ουγγαρίας για απαγόρευση εισόδου του σε ευρωπαϊκό έδαφος κι εν προκειμένω στην Ελλάδα. Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως η δικαστική απόφαση για τη συγκεκριμένη απαγόρευση ήταν το 2014 και πως από τότε έχει ταξιδέψει αρκετές φορές κι ελεύθερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως μεταδίδει το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Tsagrad επρόκειτο για ξενοκίνητη προβοκάτσια και η άρνηση εισόδου στην Ελλάδα έχει σχέση με άλλο ζήτημα και το ουγγρικό αίτημα ήταν απλώς η επίσημη δικαιολογία. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε κάποιες «δυνάμεις» δεν επιθυμούν την επαναπροσέγγιση της Ρωσίας με ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Ντουγκίν έχει έντονα επικρίνει την αντεθνική, αντιευρωπαϊκή και αντιχριστιανική πολιτική της ΕΕ και των ΗΠΑ. Το αίτημα από την Ουγγαρία μια χώρα που ο Ρώσος φιλόσοφος έχει επικρίνει λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη ήταν μια πρόφαση, επισημαίνεται. Οι πραγματικοί εχθροί του όπως λέει και ο ίδιος είναι η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και οι Φιλελεύθεροι που έχουν σφετεριστεί την εξουσία στη σύγχρονη Ευρώπη. Πάντως πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρξε «διπλωματικός πυρετός» και τελικά επετράπη η είσοδος στον Άθω του Ρώσου πολιτικού επιστήμονα.

NO COMMENTS

Leave a Reply