Σαπέν: Η Ελλάδα να βρει τη θέση που της ανήκει

Σαπέν: Η Ελλάδα να βρει τη θέση που της ανήκει

eukleidis-tsakalotos-sapen

Με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν συναντήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ήταν από τις φορές που συναντηθήκαμε πριν από τα μεσάνυχτα γιατί συνήθως συναντιόμαστε μετά τα μεσάνυχτα», σχολίασε με χιούμορ αρχικά ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε:

«Ο κ. Σαπέν έχει βοηθήσει πάρα πολύ την Ελλάδα και ο πρόεδρος Ολάντ. Τον ευχαρίστησα γι αυτό. Συζητήσαμε ότι πρέπει η ατζέντα να αλλάξει, να γίνει αναπτυξιακή. Ότι πρέπει να δώσουμε και έμφαση στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη λειτουργία του κράτους. Να αντιμετωπισθεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή. Και οι δύο νομίζουμε ότι αν τα πετύχουμε αυτά, σε έναν χρόνο θα μπορούμε να μιλάμε για μία διαφορετική Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Μισέλ Σαπέν σημείωσε ότι «η μάχη που δόθηκε πέρυσι ήταν προς όφελος της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης. Αυτό είχε στόχο η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ» και συνέχισε: «Η Ελλάδα πρέπει να βρει τη θέση που της ανήκει χάρη στον πολιτισμό, την ιστορία της και της γεωγραφικής θέσης που κατέχει».

NO COMMENTS

Leave a Reply