“Μπελάδες” από την επίσκεψη του Βαρουφάκη στη Βαρκελώνη

“Μπελάδες” από την επίσκεψη του Βαρουφάκη στη Βαρκελώνη

varoufaki-stratou5

Σε μπελάδες “έβαλε” ο Γιάνης Βαρουφάκης τη δήμαρχο της Βαρκελώνης Άντα Κολάου. Η δήμαρχος δέχεται σφοδρά πυρά, καθώς παραδέχθηκε ότι ξόδεψε 1.211 ευρώ από το δημόσιο ταμείο για την τριήμερη διαμονή του Γιάνη Βαρουφάκη σε πολυτελή ξενοδοχεία. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και η σύζυγός του επέλεξαν να μείνουν σε δύο διαφορετικά boutique hotel πέντε αστέρων, όταν επισκέφθηκαν την Βαρκελώνη τον περασμένο Οκτώβριο, για να μιλήσει σε συνέδριο που διοργάνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, γράφει η Telegraph. Το Ciudadanos, η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλει ότι τα συνολικά έξοδα της εκδήλωσης ξεπέρασαν τις 20.000 ευρώ, κατηγορώντας την ομάδα διαφάνειας της Κολάου ότι απέκρυψε τον λογαριασμό.

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου δήλωσε στην Telegraph ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών, όταν συμφώνησε να παραστεί στο συνέδριο. «Εξαιτίας της υψηλής προσοχής των ΜΜΕ στο πρόσωπό του, αναζήτησε μικρά και κεντρικά ξενοδοχεία στα οποία θα υπήρχε διακριτικότητα», είπε. Ο κ. Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου πέρασαν δύο βραδιές στο πολυτελές Hotel Mercer, πριν μεταφερθούν στο Hotel Neri. Ο λόγος της αλλαγής, όπως εξήγησε το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης, ήταν πως δεν ήταν δυνατόν να κλείσουν τρεις συνεχόμενες νύχτες σε αυτό το ξενοδοχείο που προτιμούσε ο κ. Βαρουφάκης. Σε συνδυασμό με τα εισιτήρια και την αμοιβή για την ομιλία του, η συμμετοχή του στο συνέδριο έφτασε συνολικά τις 3.230 λίρες, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Το Λαϊκό Κόμμα κατηγόρησε επίσης τη δήμαρχο Βαρκελώνης ότι απέκρυψε το κόστος του συνεδρίου. Η δήμαρχος από την πλευρά της απάντησε ότι ο κ. Βαρουφάκης «έκλεισε» τη συμμετοχή του στο συνέδριο ενώ δήμαρχος ήταν ακόμη ο προκάτοχός της, Ξαβιέ Τριάς και κατηγόρησε το Ciudadanos ότι κάνει εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουνίου. «Είναι απελπισμένοι να ξεθάψουν κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι όλες οι δημόσιες συμβάσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά όχι οι ατομικές δαπάνες.

NO COMMENTS

Leave a Reply