Ο Δήμος Νάπολης τίμησε την Ελληνική Διασπορά

Ο Δήμος Νάπολης τίμησε την Ελληνική Διασπορά

Ο Δήμος της Νάπολης, ύστερα από πολύχρονο αγώνα της Ομογένειας της περιφέρειας και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, αποφάσισε την τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας στον ιστορικό Ελληνικό Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Όπως αναγράφεται στην αναμνηστική πλάκα, ο ιταλικός δήμος αναγνωρίζει τη συμβολή του Ελληνισμού στην πρόοδο και ευημερία της πόλης τα τελευταία πεντακόσια χρόνια.
Ταυτόχρονα, ο Δήμος επαναφέρει, εν μέρει, σε ισχύ την καθιερωμένη ιστορική ονομασία της οδού (φωτ.), με την ένδειξη «Via San Tommaso d’Aquino, già Vico dei Greci». Στα αποκαλυπτήρια, που έγιναν χθες, παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Εμμανουήλ Αποστολάκης, ο Μητροπολίτης Ιταλίας, κ.κ. Γεννάδιος, το Ελληνικό Κλιμάκιο στο ΝΑΤΟ, εκπρόσωποι του Δήμου, προσωπικότητες της περιφέρειας και πολλοί ομογενείς.
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, ο Επίτροπος της τοπικής Αδελφότητας, Δημήτριος Παυλίδης, ενώ ο Γιάννης Κορίνθιος, αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της ιστορικής πρωτοβουλίας, που δικαιώνει τον Ελληνισμό της Διασποράς.
(Πηγή: ana-mpa)

NO COMMENTS

Leave a Reply