Τουρκία: Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα

Τουρκία: Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα

stratos_tourkia-600x307

Σε συναγερμό η Κωνσταντινούπολη! Έκκληση του Τούρκου πρωθυπουργού, που μίλησε για κίνηση «εκ μέρους του στρατού». Πυροβολισμοί στην Άγκυρα, ενώ στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα κάνουν πτήσεις. Στρατιωτικό πραξικόπημα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Τουρκία, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας, τα τανκς έχουν βγει στους δρόμους, ενώ έκλεισαν δύο γέφυρες στον Βόσπορο όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν μεταδίδει τώρα την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα. Αυτό που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο περίεργη είναι το γεγονός ότι ενώ αναφέρονται πληροφορίες για χαμηλές πτήσεις, ασθενοφόρα στο γενικό επιτελείο κλπ, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν μεταδίδουν κάποια πληροφορία που να δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην χώρα, δηλώνοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση. Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως ένα πραξικόπημα αλλά αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων. Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία. Πριν από λίγη ώρα οι αρχές μπλόκαραν Facebook, Twitter και YouTube, ενώ έκλεισε και η κρατική τουρκική τηλεόραση. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, με δήλωσή του στο Cnn Turk, έδωσε το στίγμα της κατάστασης στην Τουρκία. «Αν υπάρξει θάνατος, θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο. Θα δώσουμε μάχη μέχρι το τέλος», είπε χαρακτηριστικά.

Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες στις οποίες φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει προς το παρόν. Ωστόσο οι εικόνες δείχνουν τανκς πάνω στις δύο γέφυρες. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης την πληροφορία ότι στην “Αγκυρα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.

NO COMMENTS

Leave a Reply