Γερμανία: Πολλές οι εκδηλώσεις ομογενών για τα Χριστούγεννα

Γερμανία: Πολλές οι εκδηλώσεις ομογενών για τα Χριστούγεννα

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο Lüdenscheid
Ο Θρακιώτικος Σύλλογος Lüdenscheid προσκαλεί τους Έλληνες της ευρύτερης περιοχής στην χοροεσπερίδα που διοργανώνει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 19.00 στο Kulturhaus Lüdenscheid
Ο Σύλλογος Ποντίων Βερολίνου «Οι Υψηλάντηδες» διοργανώνει
Χριστουγεννιάτικη βραδιά στις 24 Δεκεμβρίου 2009 στην οδό Colditz Str. 27-29, 12099 Berlin (U-Bhf. Ullsteinstr. U6, Bus 170). Η έναρξη της Χριστουγεννιάτικης γιορτής είναι στις 19.00. Η είσοδος είναι 10 € ενώ για παιδιά κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Σύλλογος Ποντίων Ντόρτμουντ και περιχώρων «Ξενιτέας» διοργανώνει χριστουγεννιάτικο χορό το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στη νέα αίθουσα Imparator Saal, Tribstr. 3, 44147 Dortmund.
Στο τραγούδι ο Γιώργος Ανανιάδης, στη λύρα ο Αντώνης Νικηφορίδης και τα Φιλαράκια.
Ώρα έναρξης: 20.00
Ο Κοινωφελής Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Βούπερταλ και Περιχώρων «Ακρίτας» διοργανώνει μουσικοχορευτική χριστουγεννιάτικη βραδιά στις 26 Δεκεμβρίου 2009 ημέρα Σάββατο (δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων) από τις 8.00 μ.μ. μέχρι 5.00 ώρα το πρωί στην Justizvollzugsschule NRW Dietrich-Bonhoeffer-Weg 1, 42285 Wuppertal.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλους και κυρίως για τα παιδιά, διοργανώνεται την Κυριακή 20.12.2009 και ώρα 17.00 στο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Ανδρέα στο Ντίσελντορφ. Το κεντρικό θέμα της γιορτής είναι η γέννηση του Χριστού και η Μάνα του παιδιού. Στη φετινή γιορτή θα λάβουν μέρος: η χορωδία της Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα,το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο στο Ντίσελντορφ,το Ελληνικό Γυμνάσιο στο Ντίσελντορφ, το Ελληνικό Λύκειο στο Ντίσελντορφ, το δίγλωσσο Γυμνάσιο Λάιμπνιτς στο Ντίσελντορφ, οι ελληνικοί πολιτιστικοί Σύλλογοι στο Ντίσελντορφ:Ηπειρωτών, Θεσσαλών, Θρακιωτών, Κοίμησης Σερρών και Ποντίων.
Η Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων Βαλτνηλ και o Χορευτικός Σύλλογος “Hellas Waldniehl” e.V. διοργανώνουν προχριστουγεννιάτικη μουσικοχορευτική βραδιά στις 19 Δεκεμβρίου 2009 και από ώρα 19.30 στην αίθουσα Katholische Pfarrgemeinde St. Michael στο Βαλτνήλ και προσκαλούν τους Έλληνες της ευρύτερης περιοχής να τιμήσουν την βραδιά με την παρουσία τους. Το πρόγραμμα της μουσικοχορευτικής βραδιάς περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικο σκετσάκι και μια μικρή χορωδία των παιδιών του Ελληνικού Σχολείου, επίσκεψη του φορτωμένου με δώρα Άι Βασίλη, παρουσίαση παραδοσιακών χορών, λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα και πολλή μουσική.

NO COMMENTS

Leave a Reply